19/11/2018 20/11/2018 Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεώς  Δημητριάδος και Αλμυρού πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία , το 10ο Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεώς Δημητριάδος και Αλμυρού και με την χορηγία της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στο σπουδαίο αυτό...
19 Νοεμβρίου, 2018 - 22:57
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2018 - 8:53

Μητρ. Δημητριάδος: «Πρέπει να κρατήσουμε πάση θυσία την ενότητα»

Διαδώστε:
Μητρ. Δημητριάδος: «Πρέπει να κρατήσουμε πάση θυσία την ενότητα»

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεώς  Δημητριάδος και Αλμυρού πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία , το 10ο Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεώς Δημητριάδος και Αλμυρού και με την χορηγία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

gallery

Στο σπουδαίο αυτό μουσικολογικό γεγονός παρέστησαν η Υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Β. Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Θεματικός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Γεώργιος Καλτσογιάννης και πλήθος φιλόμουσων ακροατών.

gallery

Το Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στην μνήμη του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως Χρυσάνθου Θεοδοσόπουλου.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ.Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ευχαρίστησε τους συντελεστές του Φεστιβάλ και τόνισε ότι «όλοι μας, ο Επίσκοπος, οι Κληρικοί, οι Ψάλτες, οι άρχοντές μας και ο λαός μας συμμετέχουμε σε μια κοινωνία τέχνης, αλλά και Λατρείας. Ο Ιεροψαλτικός κόσμος εκπροσωπεί όλες τις τάξεις του λαού μας και συνεχίζει την παράδοση με μορφές σαν τον αείμνηστο Χρύσανθο, που σφραγίζουν την εποχή τους, κρατούν ζωντανή την παράδοση, μεταδίδουν το φως στους νεώτερους». Ο Σεβασμιώτατος εξήρε το γεγονός της ενότητας, που προέκυψε και από αυτήν την εκδήλωση, «για την οποία πρέπει, ιδιαίτερα αυτόν τον καιρό, να προσευχόμαστε. Περνάμε σε περίοδο που η ενότητα θα μετρηθεί και να μην ξεχνάμε πως, στον τόπο μας, όταν η διχόνοια εισχώρησε και μάλιστα πρώτα στον χώρο της Εκκλησίας, τότε προέκυψε εθνικός διχασμός. Θα είναι τεράστια η ευθύνη για όποιον πριμοδοτήσει έναν τέτοιο διχασμό, που δεν πρέπει να τον ζήσουμε σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας. Πρέπει να σφυρηλατήσουμε πάση θυσία αυτήν την ενότητα, χωρίς, όμως, να διακυβεύσουμε τίποτα απ’ αυτά που παραλάβαμε και πρέπει να παραδώσουμε στους διαδόχους μας».

gallery

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος απένειμε, μετά θάνατον, στον αείμνηστο Πρωτοψάλτη Χρύσανθο Θεοδοσόπουλο, την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής μας Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, την οποία παρέλαβαν οι δύο εκ των τεσσάρων θυγατέρων του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων