20/12/2021 20/12/2021 Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, διοργανώνει, πρωτότυπη διαδικτυακή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021 στις 19.00 που θα μεταδοθεί από το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Ζώνης του Εκκλησιαστικού Ξενώνα Άλλης Μεριάς. Ο Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα αναγνώσει ζωντανά μαζί με συνεργάτες του ολόκληρο το Κατά Ματθαίον Άγιον Ευαγγέλιον. «Την προ-παραμονή των Χριστουγέννων, αυτή...
20 Δεκεμβρίου, 2021 - 13:28
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2021 - 13:15

Διαδικτυακή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος

Διαδώστε:
Διαδικτυακή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, διοργανώνει, πρωτότυπη διαδικτυακή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021 στις 19.00 που θα μεταδοθεί από το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Ζώνης του Εκκλησιαστικού Ξενώνα Άλλης Μεριάς. Ο Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα αναγνώσει ζωντανά μαζί με συνεργάτες του ολόκληρο το Κατά Ματθαίον Άγιον Ευαγγέλιον.

«Την προ-παραμονή των Χριστουγέννων, αυτή τη δύσκολη για όλους περίοδο που δεκάδες συνάνθρωποί μας πεθαίνουν καθημερινά και εκατοντάδες/χιλιάδες άλλοι ταλαιπωρούνται νοσηλευόμενοι από την ασθένεια του κορωνοϊού Covid-19, αντί άλλης εορταστικής χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης, επιλέξαμε φέτος να διαβάσουμε ολόκληρο το Ευαγγέλιο όπως το συνέγραψε ο Ευαγγελιστής Ματθαίος στη δημοτική κατανοητή γλώσσα. Το Ευαγγέλιο της σωτηρίας, ο ζωντανός Λόγος του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος μας Ιησού Χριστού αποτελεί μαζί με την Ιερά μας Παράδοση τα δύο ακλόνητα στηρίγματα της πίστης μας ανά τους αιώνες και τον σημαντικότερο και ασφαλέστερο «οδοδείκτη»της Ορθοδοξίας και της ορθοπραξίας. Ο Ευαγγελιστής Ματθαίος αρχίζοντας από την παρουσίαση της γενεαλογίας του Θεανθρώπου, παρουσιάζει όλα τα γεγονότα της επίγειας ζωής του Κυρίου, αναφέρει τα θαύματα, τους λόγους, τις παραβολές, τις διδαχές, τις εσχατολογικές αναφορές Του για το τέλος, την προδοσία, το σωτήριον Πάθος, την Ζωηφόρα Ανάσταση και καταλήγει με την ελπιδοφόρα υπόσχεση προς τους Μαθητές και Αποστόλους αλλά και όλο τον κόσμο:

«… καὶ προσελθὼν ὁ ᾿Ιησοῦς ἐλάλησεν αὐτοῖς λέγων· ἐδόθη μοι πᾶσα ἐξουσία ἐν οὐρανῷ καὶ ἐπὶ γῆς. πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη, βαπτίζοντες αὐτοὺς εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ ῾Αγίου Πνεύματος, διδάσκοντες αὐτοὺς τηρεῖν πάντα ὅσα ἐνετειλάμην ὑμῖν· καὶ ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν.» (Ματθ.28:18-20)

Ο Σεβασμιώτατος, μας προσκαλεί όλους να παρακολουθήσουμε αυτή την όμορφη εκδήλωση, διαβάζοντας μαζί του, το Ιερό Ευαγγέλιο του Ματθαίου, την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου στις 19.00, προσευχόμενοι στο Θείο Βρέφος που θα γεννηθεί και θα ανακληθεί στην ταπεινή φάτνη της Βηθλεέμ και στις καρδιές μας, με την βεβαιότητα της ικανοποίησης της πανανθρώπινης κραυγής για τερματισμό της πανδημίας, της ίασης των ασθενούντων και της παραμυθίας των συγγενών για την απώλεια των αγαπημένων τους.

Εύχεται δε πατρικώς σε όλους: Καλά κι Ευλογημένα Χριστούγεννα!»

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Ορθόδοξη Μαρτυρία» στους 104 FM και διαδικτυακά στο κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube ή πατώντας εδώ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων