23/02/2024 23/02/2024 Στην πλέον κατανυκτική κα ευλογημένη περίοδο της Εκκλησίας μας, το Τριώδιο, αναφέρεται στο βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνάτιος, για την Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου.  “Τριώδιο. Η πλέον κατανυκτική και ευλογημένη περίοδος της Εκκλησίας μας. Μία περίοδος για προσευχή και κατάνυξη. Όμως από την πρώτη Κυριακή μας προειδοποιεί: Μη...
23 Φεβρουαρίου, 2024 - 10:32
Τελευταία ενημέρωση: 23/02/2024 - 10:35

Δημητριάδος Ιγνάτιος: “Άλλοι θα φορέσουν τις μάσκες αυτές τις μέρες. Εμείς, ας αρνηθούμε τη μάσκα του δήθεν ευλαβούς”

Διαδώστε:
Δημητριάδος Ιγνάτιος: “Άλλοι θα φορέσουν τις μάσκες αυτές τις μέρες. Εμείς, ας αρνηθούμε τη μάσκα του δήθεν ευλαβούς”

Στην πλέον κατανυκτική κα ευλογημένη περίοδο της Εκκλησίας μας, το Τριώδιο, αναφέρεται στο βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνάτιος, για την Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου.

“Τριώδιο. Η πλέον κατανυκτική και ευλογημένη περίοδος της Εκκλησίας μας. Μία περίοδος για προσευχή και κατάνυξη. Όμως από την πρώτη Κυριακή μας προειδοποιεί: Μη φορέσουμε τη μάσκα, όχι στο προσωπείο του Φαρισαίου που έρχεται στον Ναό να προσευχηθεί επιδεικτικά. Που έρχεται για να συγκρίνει τον εαυτό του με τον ταπεινό Τελώνη, που έρχεται να πει δήθεν τα έργα του, αυτό δεν δικαιώνει. Ο Τελώνης προσεύχεται αυθεντικά, απ’την καρδιά του. Αρκεί το Κύριε ελέησον. Αρκεί η συναίσθηση της αμαρτωλότητας. Αρκεί η εκζήτηση του ελέους του Θεού. Άλλοι θα φορέσουν τις μάσκες αυτές τις μέρες. Εμείς, ας αρνηθούμε τη μάσκα του δήθεν ευλαβούς, ας διώξουμε το προσωπείο κι ας σταθούμε και να πορευθούμε αυθεντικά με καρδιάς προσευχή σε αυτό το Τριώδιο, Αμήν!”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων