31/08/2023 31/08/2023 Την Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου εόρτασε η Τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος, με επίκεντρο το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Ζώνης του Εκκλησιαστικού Ξενώνα Άλλης Μεριάς. Την παραμονή της εορτής (30/8) τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, τον οποίο πλαισίωσαν ο Θεοφ. Επίσκοπος Ολβίας κ. Επιφάνιος, πολλοί Κληρικοί...
31 Αυγούστου, 2023 - 12:10
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2023 - 11:46

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η ενότητα και η υπακοή στην Εκκλησία θα μας σώσουν»

Διαδώστε:
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η ενότητα και η υπακοή στην Εκκλησία θα μας σώσουν»

Την Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου εόρτασε η Τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος, με επίκεντρο το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Ζώνης του Εκκλησιαστικού Ξενώνα Άλλης Μεριάς.

Την παραμονή της εορτής (30/8) τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, τον οποίο πλαισίωσαν ο Θεοφ. Επίσκοπος Ολβίας κ. Επιφάνιος, πολλοί Κληρικοί μας, παρουσία αντιπροσωπειών μοναστικών αδελφοτήτων και πλήθους ευλαβών προσκυνητών.

Κατά την παράδοση, η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας κάτω Ξενιάς, Γερόντισσα Νυμφοδώρα, κόμισε προς προσκύνηση, το τεμάχιο της Τιμίας Ζώνης, το οποίο φυλάσσεται, ως πολύτιμο θησαύρισμα, στην Μονή, από αιώνων πολλών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος έκανε μία μικρή αναδρομή στην εκκλησιαστική χρονιά που πέρασε, επικεντρώνοντας στην σημασία της παρουσίας των Ιερών Μονών, οι οποίες περιβάλλουν και σκέπουν την Τοπική μας Εκκλησία, ενώ εξέφρασε την συγκίνηση και τον θαυμασμό του για το γεγονός ότι στην σκληρή εποχή μας νέοι και νέες επιλέγουν τον δρόμο της πλήρους αφιερώσεως στον Θεό και στην Εκκλησία, πλουτίζοντας τις εκλεκτές Μοναστικές Αδελφότητες. «Τα Μοναστήρια μας είναι οι ασάλευτοι πύργοι της πνευματικότητας και η τρανή απόδειξη για το έργο που επιτελείται στην Τοπική μας Εκκλησία», επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος.

Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τους Κληρικούς του, για την αγαστή συνεργασία, την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την ευλογημένη συμπόρευση στο έργο της διοίκησης και της Ιεραποστολής, ενώ τόνισε την παρουσία του λαϊκού στοιχείου στην ζωή της Εκκλησίας μας, που πλαισιώνει και εμπιστεύεται το έργο της Μητροπόλεώς μας.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης  ευχαρίστησε την Γερόντισσα Νυμφοδώρα για την ευλογία της Αγίας Ζώνης και επεσήμανε γεγονότα που προσέδωσαν χαρά στην Τοπική μας Εκκλησία, κατά την παρελθούσα εκκλησιαστική χρονιά, όπως η ανάδειξη του τ. Πρωτοσυγκέλλου π. Δαμασκηνού σε Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, η ευλογητή επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, οι χειροτονίες νέων Κληρικών, όσο και αυτές που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο.

Ο κ. Ιγνάτιος προανήγγειλε την πρωτοβουλία του Ιερού Μητροπολιτικού μας Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, για την διοργάνωση σειράς Αγιολογικών διαλέξεων, κατά το νέο Εκκλ/κό έτος, αφιερωμένων στους σύγχρονους Αγίους, για τους οποίους θα ομιλήσουν επιφανείς Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος και όχι μόνο και κάλεσε το λαό μας «να μην επιτρέψουμε σε κανένα να μας διχάσει για κανένα λόγο. Να διαφυλάξουμε την ενότητα, γιατί αυτή, με την υπακοή στην Εκκλησία, θα μας σώσει».

Ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Ιγνατίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων