11/08/2021 11/08/2021 Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού ανακοίνωσε την κοίμηση του Πρωτοπρεσβύτερου Δημοσθένη Φουτζόπουλου, σε ηλικία 89 ετών. Δείτε την αναγγελία της Μητροπόλεως: Σε ηλικία 89 ετών, εκοιμήθη σήμερα ο Πρωτοπρεσβύτερος Δημοσθένης Φουτζόπουλος, εκλεκτός και πολύ αγαπητός κληρικός της Τοπικής μας Εκκλησίας. Ο εκλιπών Ιερεύς γεννήθηκε το 1932 στη Βαμβακού Φαρσάλων-Λαρίσης και ήταν απόφοιτος του Ανωτέρου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου...
11 Αυγούστου, 2021 - 11:16
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2021 - 11:07

Εκοιμήθη ο πρωτοπρεσβύτερος Δημοσθένης Φουτζόπουλος

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο πρωτοπρεσβύτερος Δημοσθένης Φουτζόπουλος

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού ανακοίνωσε την κοίμηση του Πρωτοπρεσβύτερου Δημοσθένη Φουτζόπουλου, σε ηλικία 89 ετών.

Δείτε την αναγγελία της Μητροπόλεως:

Σε ηλικία 89 ετών, εκοιμήθη σήμερα ο Πρωτοπρεσβύτερος Δημοσθένης Φουτζόπουλος, εκλεκτός και πολύ αγαπητός κληρικός της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Ο εκλιπών Ιερεύς γεννήθηκε το 1932 στη Βαμβακού Φαρσάλων-Λαρίσης και ήταν απόφοιτος του Ανωτέρου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου Βόλου. Το 1975 κατέστη και Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

Διάκονος χειροτονήθηκε τον Ιούλιο του 1958 και Πρεσβύτερος τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κυρό Δαμασκηνό. Υπηρέτησε διαδοχικά σε πολλές ενορίες, όπως στον Άγ.Γεώργιο Ανατολής Αγιάς, Άγ. Γεώργιο Ν.Αγχιάλου, Άγ. Γεώργιο Αγριάς, στη Βυζίτσα, στον Αγ. Λαυρέντιο Πηλίου, Αγ. Κωνσταντίνο Βόλου ενώ από το 1982 τοποθετήθηκε στον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Ν.Ιωνίας, του οποίου υπήρξε κτήτορας. Από το 2002, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε, συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη διακονία της Εκκλησίας, στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγ. Νεκταρίου Βόλου.

Κατά την Θεία Λειτουργία της Πανηγύρεως του Αγίου Νεκταρίου, τον Νοέμβριο του 2012, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, είχε την ευκαιρία να τιμήσει τον εκλιπόντα, όντας επί χρόνια Προϊστάμενος και κτήτορας του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Νέας Ιωνίας. Του απένειμε την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος. Στην ομιλία του, εκθείασε το έργο του πολιού Πρεσβυτέρου και τον ευχαρίστησε για την πολυετή θυσιαστική του προσφορά στην ενορία του Αγίου Νεκταρίου. Στο πρόσωπό του, επίσης, τίμησε και όλους όσοι συνέβαλαν στην ανέγερση του Ιερού Ναού και στάθηκαν κοντά του, τα προηγούμενα χρόνια, για την πραγματοποίηση του πολύπλευρου ενοριακού έργου.

Η εξόδιος ακολουθία του π. Δημοσθένους θα τελεστεί αύριο Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021, στις 11.00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Νέας Ιωνίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ.Ιγνατίου. Θα προηγηθεί νωρίτερα η τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας ενώπιον του σκηνώματός του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων