26/03/2022 26/03/2022 Θλίψη σκόρπισε στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού η εκδημία του Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Συρεγγέλα, ο οποίος εκοιμήθη σήμερα, Σάββατο 26 Μαρτίου 2022, σε ηλικία 80 ετών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως, η Εξόδιος Ακολουθία του Μακαριστού π. Ιωάννου Συρεγγέλα θα τελεστεί αύριο Κυριακή 27/3, στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του...
26 Μαρτίου, 2022 - 18:05
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2022 - 23:15

Εκοιμήθη ο π. Ιωάννης Συρεγγέλας

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο π. Ιωάννης Συρεγγέλας

Θλίψη σκόρπισε στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού η εκδημία του Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Συρεγγέλα, ο οποίος εκοιμήθη σήμερα, Σάββατο 26 Μαρτίου 2022, σε ηλικία 80 ετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως, η Εξόδιος Ακολουθία του Μακαριστού π. Ιωάννου Συρεγγέλα θα τελεστεί αύριο Κυριακή 27/3, στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού αναφέρει τα εξής:

Μετά θλίψεως πολλής, η Τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος αναγγέλλει την εις Κύριον εκδημία ενός εκ των σεμνοτέρων, ευλαβεστέρων και μορφωμένων Κληρικών της, του Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Συρεγγέλα, ο οποίος εκοιμήθη σήμερα, σε ηλικία 80 ετών.

Ο εκλιπών Ιερεύς γεννήθηκε το 1942 στη Λάρισα, έλκοντας την καταγωγή του από την Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Το 1964 αποφοίτησε από το Ανώτερο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Βόλου, το 1973 έλαβε το Πτυχίο της Παντείου Ανωτάτης Σχολής Πολιτικών Επιστημών, ενώ το 1978 το Πτυχίο της Θεολογίας από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1999 έλαβε master στον τομέα ιστορίας, δόγματος, διορθοδόξων και διαχριστιανικών σχέσεων, από το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ.. Το 2005 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ του ιδίου Τμήματος.

Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1974 από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Δημητριάδος και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο, από τον οποίον έλαβε το 1982 το οφφίκιο του Οικονόμου και το 1984 του Πρωτοπρεσβυτέρου. Επί 30 και πλέον έτη διετέλεσε εφημέριος του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, όπου επιδόθηκε, με ιδιαίτερο ζήλο στην ιερά Εξομολόγηση και στην διδασκαλία του Θείου Λόγου. Διετέλεσε Πρόεδρος του ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου και του Σπιτιού Γαλήνης της Αναλήψεως.

Δίδαξε, επί πέντε έτη Βυζαντινή και Χριστιανική Αρχαιολογία και Εκκλησιαστική ιστορία της Ελλάδος στην Σχολή Βυζ. Αγιογραφίας, ενώ ήταν Πτυχιούχος της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Υπήρξε δε πολυγραφότατος συγγραφέας.

Ήταν έγγαμος μετά της Πρεσβυτέρας Αγγελικής Τίτα.

Η Εξόδιος Ακολουθία του Μακαριστού π. Ιωάννου Συρεγγέλα θα τελεστεί αύριο Κυριακή 27/3, στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων