26/01/2020 26/01/2020 Ένα όνειρο ζωής, όπως ο ίδιος έχει ομολογήσει, έγινε πραγματικότητα για τον πρώην Δήμαρχο Κιλελέρ, Νίκαιας και Περιφερειακό Σύμβουλο Θεσσαλίας Ρίζο Κομήτσα, καθώς, το διήμερο 25-26/1, εισήλθε στις τάξεις του Ιερού Κλήρου, σε ηλικία 64 ετών, διά χειρών του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Η εις Διάκονον Χειροτονία του π. Ρίζου τελέστηκε το Σάββατο 25/1, στην Ιερά Μονή Τιμίου...
26 Ιανουαρίου, 2020 - 14:38
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2020 - 14:23

“Γεγονότα σαν κι αυτό είναι σημάδια της παρουσίας του Θεού στη ζωή μας”

Διαδώστε:
“Γεγονότα σαν κι αυτό είναι σημάδια της παρουσίας του Θεού στη ζωή μας”

Ένα όνειρο ζωής, όπως ο ίδιος έχει ομολογήσει, έγινε πραγματικότητα για τον πρώην Δήμαρχο Κιλελέρ, Νίκαιας και Περιφερειακό Σύμβουλο Θεσσαλίας Ρίζο Κομήτσα, καθώς, το διήμερο 25-26/1, εισήλθε στις τάξεις του Ιερού Κλήρου, σε ηλικία 64 ετών, διά χειρών του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Η εις Διάκονον Χειροτονία του π. Ρίζου τελέστηκε το Σάββατο 25/1, στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς, παρουσία της οικογένειάς του, πολλών συναδέλφων του στον στίβο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθους κόσμου, που συμμετείχε στην χαρά του και βροντοφώναξε το «Άξιος!».

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος ομολόγησε ότι και για τον ίδιο «η σημερινή Χειροτονία είναι ξεχωριστή. Δεν είναι σύνηθες αυτό που συνέβη σήμερα. Ένας καταξιωμένος άνθρωπος στα κοινά, σε ώριμη ηλικία, με αποφασιστικότητα, με πίστη ακλόνητη και με πόθο ιερό εισέρχεται, με πλήρη συνείδηση, στην Ιερωσύνη και γίνεται από διάκονος του λαού, διάκονος των Μυστηρίων του Θεού, για να διακονήσει, όμως και πάλι τους ανθρώπους μέσα στην Εκκλησία. Δεν υπάρχει κάτι ωραιότερο από τα να ζεις μια ζωή με έναν πόθο και ένα όνειρο, να καταξιώνεις τον βίο σου, αλλά να μην παρασύρεσαι από την ανθρώπινη δόξα, να μη μένεις στο ανθρώπινο χειροκρότημα, αλλά να ζητάς να καταξιώσει την ζωή σου ο ίδιος ο Θεός και να σου χαρίσει τον μεγαλύτερο δώρο, που είναι η Ιερωσύνη, να γίνεσαι φορέας του Αγίου Πνεύματος. Το παράδειγμά του στέλνει ένα μήνυμα στην εποχή μας. Γεγονότα σαν κι αυτό είναι σημάδια της παρουσίας του Θεού στη ζωή μας. Αποδεικνύουν ότι η μεγάλη Ορθόδοξη παράδοση του τόπου μας παραμένει ζωντανή. Ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη διακονία απ’ αυτήν του Ιερέα, ούτε μεγαλύτερη αξία απ’ αυτήν…».

Ο κ. Ιγνάτιος ζήτησε από τον λαό μας τις ευχές του, ώστε ο π. Ρίζος «να είναι αντάξιος του ονείρου του, αλλά και των δικών μας προσδοκιών. Μακάρι να υπάρξουν κι άλλοι που θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του».

Η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του π. Ρίζου τελέστηκε την Κυριακή 26/1, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ανατολής Αγιάς, παρουσία του Δημάρχου Κιλελέρ κ. Νασιακόπουλου, των Βουλευτών Καρδίτσης κ. Κουτσού και Λαρίσης κ.κ. Κέλλα και Λιακούλη, του Δημάρχου Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα και μεγάλου πλήθους πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «σήμερα στην Ανατολή ανατέλλει μια καινούργια σελίδα, που θα γράψει με χρυσά γράμματα την ιστορία του τόπου. Στην εποχή του ορθολογισμού και της εκκοσμίκευσης, που οι πολλοί αρνούνται την παρουσία του Θεού στην ζωή τους και δεν θέλουν την Εκκλησία ενεργή και ζώσα, ένας άνθρωπος των κοινών, ζητά να γίνει Παπάς σε ένα χωριό. Είναι κι αυτό ένα ακόμα θαύμα στη ζωή μας, μια ακόμα απάντηση του Θεού στην κρίσιμη εποχή μας…».

Ο Σεβασμιώτατος, στην συνέχεια, επεσήμανε στον νέο Πρεσβύτερο μερικές διαφορές, που θα έχει πλέον στην ζωή του: «μέχρι τώρα, με την ψήφο του λαού, είχες στα χέρια σου μια εξουσία. Από τώρα θα έχεις μόνο διακονία και ποτέ εξουσία. Η αποστολή σου μέχρι σήμερα ήταν να ασχολείσαι με τα εφήμερα πράγματα των ανθρώπων, Πλέον, θα ασχολείσαι με τις αιώνιες ψυχές των ανθρώπων. Ως πολιτικός άρχοντας, τηρούσες το γράμμα του Νόμου. Πλέον, φεύγεις από τον Νόμο και έρχεσαι στην Χάρη. Δεν καλείσαι να τηρήσεις το γράμμα του Νόμου, αλλά την οικονομία της αγάπης του Θεού, γιατί ο Θεός είναι αγάπη και την δική Του αγάπη και το έλεος οφείλεις να προσφέρεις στις ψυχές, που θα αναλάβεις να καθοδηγείς. Ο Θεός ήρθε για όλους μας και κανέναν δεν εξαιρεί. Γι’ αυτό και συ οφείλεις μόνο να ενώνεις, χωρίς την παραμικρή διάκριση, όλους θα καλείς στην σωτηρία, γιατί ο Χριστός σταυρώθηκε για όλους τους ανθρώπους…».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε στο νέο Πρεσβύτερο το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου και ανακοίνωσε ότι π. Ρίζος θα υπηρετεί, πλέον, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ανατολής Αγιάς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων