21/12/2023 21/12/2023 Την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, απένειμε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στον επί εξήντα και πλέον έτη διεθνώς καταξιωμένο μαέστρο Γιάννη Καρκάλα, επιβραβεύοντας την πολυετή και καρποφόρα διακονία του στο χώρο της χορωδιακής μουσικής. Η απονομή της διακρίσεως, έλαβε χώρα σε ειδική Καλλιτεχνική Εκδήλωση στον κατάμεστο Ιερό...
21 Δεκεμβρίου, 2023 - 14:26
Τελευταία ενημέρωση: 21/12/2023 - 14:32

Η Μητρόπολη Δημητριάδος τίμησε τον μεγάλο μαέστρο Γιάννη Καρκάλα

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Δημητριάδος τίμησε τον μεγάλο μαέστρο Γιάννη Καρκάλα

Την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, απένειμε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στον επί εξήντα και πλέον έτη διεθνώς καταξιωμένο μαέστρο Γιάννη Καρκάλα, επιβραβεύοντας την πολυετή και καρποφόρα διακονία του στο χώρο της χορωδιακής μουσικής.

Η απονομή της διακρίσεως, έλαβε χώρα σε ειδική Καλλιτεχνική Εκδήλωση στον κατάμεστο Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου. Κατά τη διάρκειά της, ο κ. Ιορδάνης Παπάζογλου, Νομικός – Χορωδός, αναφέρθηκε στο έργο και την προσωπικότητα του κ. Καρκάλα, ενώ στην Χριστουγεννιάτικη συναυλία που πλαισίωσε την εκδήλωση, εμφανίστηκαν: το Φωνητικό παραδοσιακό σύνολο και η ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Λαμίας, υπό την χοραρχία του κ. Δημητρίου Χατζηγεωργίου, Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, η χορωδία του 10ου Γυμνασίου Βόλου και η Βολιώτικη Χορωδία, με χοράρχη την κ. Κατερίνα Αποστολοπούλου, η Μικτή Χορωδία Δημοτικής Ενότητας Αγριάς Βόλου, υπό τη χοραρχία του κ. Νίκου Δρασκέλα και η Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου Βόλου, με χοράρχη τον τιμηθέντα μαέστρο κ. Ιωάννη Καρκάλα.

Κατά τη απονομή, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τον κ. Καρκάλα και το έργο του, πριν 25 χρόνια, που αντανακλά το υψηλό πολιτιστικό επίπεδο της πόλης και της περιοχής μας. «Απόψε δεν τιμούμε απλώς έναν καλλιτέχνη, ούτε έναν μουσικό», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, «αλλά τον άνθρωπο, τον οικογενειάρχη και τους μαθητές του, που στελεχώνουν επί χρόνια την χορωδία του. Το έργο του αποκαλύπτει ότι δεν είναι ένας απλός δάσκαλος μουσικής, αλλά ένας πατέρας για τους μαθητές του. Καταθέτουμε απόψε την ευγνωμοσύνη μας και ευχόμαστε να συνεχίσει το έργο του, με το ίδιο πάθος, απολαμβάνοντας τους καρπούς του».

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Πρωτ. Απόστολος Ντόκος, Εφημέριος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων