18/10/2022 18/10/2022 Η Α΄ Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, για το νέο Ιεραποστολικό έτος, θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, την Τετάρτη 19/10, με γενικό θέμα «Το Μυστήριο του Χρίσματος και της Βαπτίσεως». Το πρόγραμμα της συνάξεως έχει ως εξής: Στις 11π.μ. θα πραγματοποιηθεί επίσημη υποδοχή του νέου Μητροπολίτου Αιτωλίας & Ακαρνανίας και τ. Πρωτοσυγκέλλου...
18 Οκτωβρίου, 2022 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2022 - 20:51

Η Μητρόπολη Δημητριάδος υποδέχεται τον Αιτωλίας Δαμασκηνό στην Α’ Γενική Ιερατική Σύναξη

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Δημητριάδος υποδέχεται τον Αιτωλίας Δαμασκηνό στην Α’ Γενική Ιερατική Σύναξη

Η Α΄ Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, για το νέο Ιεραποστολικό έτος, θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, την Τετάρτη 19/10, με γενικό θέμα «Το Μυστήριο του Χρίσματος και της Βαπτίσεως».

Το πρόγραμμα της συνάξεως έχει ως εξής:

Στις 11π.μ. θα πραγματοποιηθεί επίσημη υποδοχή του νέου Μητροπολίτου Αιτωλίας & Ακαρνανίας και τ. Πρωτοσυγκέλλου της Τοπικής Εκκλησίας κ. Δαμασκηνού.

Θα ακολουθήσουν ο Αγιασμός και ο εναρκτήριος Χαιρετισμός του Μητροπολιτη Δημητριάδος και Αλμυρου  κ. Ιγνατίου.

Πρώτος ομιλητής της Συνάξεως θα είναι ο κ. Παναγιώτης Σκαλτσής, Καθηγητής Λειτουργικής της θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., με θέμα «Εισαγωγή στο ιερό Μυστήριο της ένταξής μας στην Εκκλησία».

Επόμενος ομιλητής θα είναι ο Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων, με θέμα «Σύγχρονες ποιμαντικές προσεγγίσεις στα ιερά Μυστήρια της Βαπτίσεως και του Χρίσματος. Από την παρακολούθηση στην επίγνωση».

Θα ακολουθήσει συζήτηση και η σύνοψη των συμπερασμάτων από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.

Η Σύναξη θα ολοκληρωθεί με την παράθεση γεύματος, προς τιμήν του  Μητροπολίτου Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων