01/11/2019 02/11/2019 Αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών και μαθητών από το Παγκύπριον Γυμνάσιον Λευκωσίας και από το 1ο Γυμνάσιο Βόλου, επισκέφτηκαν την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας, στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας των Κυπρίων επισκεπτών, καθώς πέρυσι τα δύο αυτά σχολεία προχώρησαν σε αδελφοποίηση, όταν το 1ο Γυμνάσιο Βόλου επισκέφτηκε την Κύπρο. Περιηγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου, όπου...
01 Νοεμβρίου, 2019 - 20:23
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2019 - 3:05

Κύπριοι μαθητές στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Διαδώστε:
Κύπριοι μαθητές στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών και μαθητών από το Παγκύπριον Γυμνάσιον Λευκωσίας και από το 1ο Γυμνάσιο Βόλου, επισκέφτηκαν την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας, στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας των Κυπρίων επισκεπτών, καθώς πέρυσι τα δύο αυτά σχολεία προχώρησαν σε αδελφοποίηση, όταν το 1ο Γυμνάσιο Βόλου επισκέφτηκε την Κύπρο.

Περιηγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου, όπου και γνώρισαν την Βυζαντινή τέχνη και τον πολιτισμό της Μακρινίτσας από τον 13ο αι. έως και τον 20 αι. Επίσης ενημερώθηκαν και για τα τρέχοντα εκπαιδευτικά προγράμματα του Βυζαντινού Μουσείου Μακρινίτσας και για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην τοπική κοινωνία.

Οι ίδιοι μαθητές ξεναγήθηκαν και φιλοξενήθηκαν το μεσημέρι στους χώρους του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας. Τους υποδέχθηκε και συνομίλησε μαζί τους, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως π.Δαμασκηνός Κιαμέτης, ο οποίος και επέδωσε αναμνηστικά.

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων