04/08/2023 04/08/2023 Η 3η Αυγουστιάτικη Παράκληση του φετινού Δεκαπενταυγούστου τελέστηκε την Πέμπτη Αυγούστου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου της πολύπαθης Νέας Αγχιάλου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Τόσο στην Ιερά Παράκληση, όσο και στην μουσική εκδήλωση, που ακολούθησε στο προαύλιο του Ναού, αφιερωμένη στην Παναγία μας, συμμετείχε μεγάλο πλήθος του λαού της πόλης, οι οποίοι αναζητούν...
04 Αυγούστου, 2023 - 14:08

Μηνύματα αισιοδοξίας από την Νέα Αγχίαλο

Διαδώστε:
Μηνύματα αισιοδοξίας από την Νέα Αγχίαλο

Η 3η Αυγουστιάτικη Παράκληση του φετινού Δεκαπενταυγούστου τελέστηκε την Πέμπτη Αυγούστου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου της πολύπαθης Νέας Αγχιάλου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Τόσο στην Ιερά Παράκληση, όσο και στην μουσική εκδήλωση, που ακολούθησε στο προαύλιο του Ναού, αφιερωμένη στην Παναγία μας, συμμετείχε μεγάλο πλήθος του λαού της πόλης, οι οποίοι αναζητούν την ελπίδα και την παρηγορία στο πρόσωπο της Μεγάλης Μητέρας, της Υπεραγίας Θεοτόκου.

“Ας προστρέξουμε στην Χάρη Της”

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ανεστιότητα, που βίωσε η Παναγία, τις ημέρες της Γεννήσεως του Θεανθρώπου, ευρισκόμενη στο σπήλαιο και γεννώντας στην φάτνη.

Αναφέρθηκε στην εμπειρία της προσφυγιάς, που έλαβε, φεύγοντας στην Αίγυπτο, για να σωθεί το Θείο Βρέφος, αλλά και στην Μητρική αγωνία της, όταν για κάποιες μέρες έχασε τον δωδεκαετή Ιησού στην πορεία προς τα Ιεροσόλυμα.

Μίλησε, επίσης, για τον ανείπωτο πόνο Της, όταν έβλεπε το παιδί Της επί του Σταυρού. «Όλα αυτά τα γεγονότα», παρατήρησε ο κ. Ιγνάτιος, «Την καθιστούν δεκτική στις δεήσεις και ικεσίες όλων όσοι πονούν και υποφέρουν σ’ αυτή τη ζωή, εκείνων που δοκιμάζονται, όπως ο λαός της Νέας Αγχιάλου, από τις δοκιμασίες και συμφορές του βίου. Γι’ αυτό, ας προστρέξουμε στην Χάρη Της και να είμαστε βέβαιοι ότι θα βρούμε απαντοχή και παρηγοριά».

Όλοι ενωμένοι

Προ της εκδήλωσης, τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του δοκιμαζόμενου Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» κ. Γεώργιος Κίτσιος, ο οποίος έστειλε μηνύματα αισιοδοξίας για την γρήγορη επάνοδο των εγκαταστάσεων του Συνεταιρισμού σε πλήρη λειτουργία, επισημαίνοντας ότι «ο Συνεταιρισμός είναι η ψυχή και η κινητήριος δύναμη της Αγχιάλου».

Ευχαρίστησε όλους για την στήριξη και κυρίως τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τον Δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο, για τις γεννήτριες με τις οποίες έδωσαν ρεύμα στο εργοστάσιο, προκειμένου να λειτουργήσει, ενώ αναφέρθηκε στην πληθωρική συμπαράσταση που λαμβάνει αυτές τις μέρες από όλη την Ελλάδα, με πιο χαρακτηριστικό το ενισχυτικό τηλεφώνημα του τ. Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

«Όλα θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο Πρόεδρος «και όλα θα γίνουν όπως πριν, αρκεί να υπάρχει υγεία». Ευχαρίστησε, τέλος, ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο και ευχήθηκε, «να του χαρίζει ο Θεός δύναμη και υγεία, για να είναι πάντα προστάτης μας».

Κλείνοντας την εκδήλωση, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι «όλοι μαζί σταθήκαμε ενωμένοι σ’ αυτή τη μεγάλη δοκιμασία, αλλά είμαστε εδώ και ετοιμαζόμαστε για την μεγάλη γιορτή της Παναγιάς μας».

Ευχαρίστησε όλους για την παρουσία, καθώς και τους συντελεστές της εκδήλωσης.

Διαβάστε επίσης: 

Νέα Αγχίαλος: Επικοινωνία του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Δημητριάδος Ιγνάτιο – Ο επιχώριος ιεράρχης στην πρώτη γραμμή στήριξης των πυρόπληκτων

Αρχιεπίσκοπος και ΔΙΣ στο πλευρό των πυρόπληκτων της Μαγνησίας – Επιστολή συμπαράστασης στον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων