28/07/2023 28/07/2023 Την αμέριστη συμπαράστασή του στον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιο για τις περιοχές που επλήγησαν από τη φονική πυρκαγιά εξέφρασε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Ο ιεράρχης από την πλευρά του βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των πυροπαθών και επισκέφθηκε τους προσωρινούς χώρους φιλοξενίας, ενώ αφουγκράζεται τις ανάγκες τους. Ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την επιθυμία να...
28 Ιουλίου, 2023 - 13:15
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2023 - 16:21

Νέα Αγχίαλος: Επικοινωνία του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Δημητριάδος Ιγνάτιο – Ο επιχώριος ιεράρχης στην πρώτη γραμμή στήριξης των πυρόπληκτων

Διαδώστε:
Νέα Αγχίαλος: Επικοινωνία του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Δημητριάδος Ιγνάτιο – Ο επιχώριος ιεράρχης στην πρώτη γραμμή στήριξης των πυρόπληκτων

Την αμέριστη συμπαράστασή του στον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιο για τις περιοχές που επλήγησαν από τη φονική πυρκαγιά εξέφρασε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Ο ιεράρχης από την πλευρά του βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των πυροπαθών και επισκέφθηκε τους προσωρινούς χώρους φιλοξενίας, ενώ αφουγκράζεται τις ανάγκες τους.

Ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την επιθυμία να τελεσθεί θεία λειτουργία την προσεχή Κυριακή 30 Ιουλίου στη Νέα Αγχίαλο εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.


Αναλυτικότερα, την πατρική συμπαράσταση του ιδίου και της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως εξέφρασε σήμερα ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Σεβασμιώατο Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο. Ο Παναγιώτατος εκδήλωσε το αμέριστο ενδιαφέρον και την προσωπική του αγωνία για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και ευχήθηκε για την υγεία των πολιτών και την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ συνεχάρη τις Αρχές και το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Στρατού και της Αστυνομίας για τον τιτάνιο αγώνα τους, προκειμένου να διαφυλάξουν τις ζωές και τις περιουσίες των ανθρώπων.

Νωρίτερα, περιοδεία στις πληγείσες από την καταστροφική πυρκαγιά περιοχές στο Σέσκλο και στο Βελεστίνο, πραγματοποίησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Μάξιμο Παπαϊωάννου, τον Δ/ντή του Γραφείου Τύπου Αρχιμ. Επιφάνιο Οικονόμου και τον Διάκονο Ιάκωβο Πρώια.

Καταρχάς, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τους κατοίκους της Νέας Αγχιάλου, που από χθες φιλοξενούνται στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου, με επικεφαλής τον Εφημέριο του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Ν. Αγχιάλου Πρωτ. Αθανάσιο Μακαντάση και τον Εφημέριο του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Μικροθηβών π. Νικόλαο Μακαντάση. Ο κ. Ιγνάτιος διαπίστωσε τις άριστες συνθήκες φιλοξενίας που εξασφαλίζει ο Δήμος Βόλου και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του ιδίου και της Τοπικής μας Εκκλησίας στους κατοίκους της Νέας Αγχιάλου, ευχόμενος την άμεση επιστροφή στα σπίτια τους. Δήλωσε, μάλιστα, ότι «η ιστορία των διδάσκει πως οι Αγχιαλίτες ξέρουν να ανασταίνονται και να ορθοποδούν, μετά από μεγάλες περιπέτειες». Εξέφρασε, τέλος, την πρόθεσή του να λειτουργήσει την Κυριακή 30/7 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ν. Αγχιάλου, εφόσον επιτραπεί στους κατοίκους η επιστροφή τους στην πόλη.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Σέσκλο, διασχίζοντας τις καμένες περιοχές και ενημερώθηκε από τον Εφημέριο του Χωριού π. Στέφανο Στύλα, για τις τραγικές ώρες που έζησαν οι κάτοικοι του χωριού, παλεύοντας, κυριολεκτικά, με τις φλόγες, για να σώσουν τον τόπο τους. Μάλιστα, κάτοικοι της περιοχής αποδίδουν την σωτηρία του Σέσκλου στην θαυματουργική επέμβαση του Ταξιάρχου Μιχαήλ, καθώς είδαν την φορά της φωτιάς να αντιστρέφεται ξαφνικά, λίγο πριν αγγίξει τα πρώτα σπίτια. Ο κ. Ιγνάτιος συναντήθηκε, επίσης, με κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που βρίσκεται σε επιφυλακή στην πλατεία του χωριού, και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τον ηρωικό αγώνα του προσωπικού της Υπηρεσίας, για την σωτηρία ανθρώπων και περιουσιών.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του ήταν το Βελεστίνο, όπου συναντήθηκε με τον Αρχιερατικό Επίτροπο Βελεστίνου Πρωτ. Αθανάσιο Συρταδιώτη κι τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Βελεστίνου Πρωτ. Θεοφάνη Μανούρα, από τους οποίους ενημερώθηκε για τις τραγικές ώρες που έζησε η πόλη και η ευρύτερη περιοχή, για τον προσωπικό αγώνα των ιδίων, που πάλευαν με τις φλόγες, για να σώσουν ό,τι ήταν δυνατόν, αλλά και τον ηρωικό αγώνα των νέων της περιοχής, οι οποίοι επέδειξαν περίσσευμα ψυχής, συνεπικουρώντας το έργο των πυροσβεστών. Ο Σεβασμιώτατος, συγκινημένος, συνεχάρη τους Ιερείς του, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης και εξήρε την στάση της νεολαίας μας, δηλώνοντας «ότι οι νέοι μας είναι η χρυσή ελπίδα της πατρίδας για το μέλλον της Ελλάδας, καθώς, αποδεικνύεται, σε τέτοιες δύσκολες στιγμές και περιστάσεις, ότι διαθέτουν μεγάλο απόθεμα, ψυχικών δυνάμεων και φιλότιμου, που πρέπει να εμπνέει και να παραδειγματίζει όλους». Τέλος, ο Σεβασμιώτατος επιθεώρησε την πορεία των έργων αποκατάστασης της κεραμοσκεπής του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξή τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων