01/04/2019 01/04/2019 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, λειτούργησε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως (Γ΄ Νηστειών) στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου με την συμμετοχή μεγάλου εκκλησιάσματος. Στο κήρυγμα του ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «ο Χριστός ταυτίζεται με τον Σταυρό. Ο Ίδιος θέλησε να φθάσει στο έσχατο σημείο της ανθρώπινης ταπείνωσης, στον φυσικό θάνατο και μάλιστα, με τον πιο...
01 Απριλίου, 2019 - 13:46
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2019 - 13:53

Mητρ.Δημητριάδος Ιγνάτιος: “Ανέβηκε στον Σταυρό για την δική μας σωτηρία”

Διαδώστε:
Mητρ.Δημητριάδος Ιγνάτιος: “Ανέβηκε στον Σταυρό για την δική μας σωτηρία”

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, λειτούργησε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως (Γ΄ Νηστειών) στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου με την συμμετοχή μεγάλου εκκλησιάσματος.

Στο κήρυγμα του ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «ο Χριστός ταυτίζεται με τον Σταυρό. Ο Ίδιος θέλησε να φθάσει στο έσχατο σημείο της ανθρώπινης ταπείνωσης, στον φυσικό θάνατο και μάλιστα, με τον πιο ατιμωτικό τρόπο εκείνης της εποχής. Αυτός ήταν ο τρόπος, για να καταργήσει τον Άδη και ν’ ανοίξει και πάλι τον δρόμο προς τον Παράδεισο. Ανέβηκε στον Σταυρό για την δική μας σωτηρία…».

 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι «ο Κύριος μάς καλεί σήμερα να άρουμε τον δικό μας σταυρό. Ποιος είναι αυτός ο σταυρός; Μια απλή απάντηση είναι το βάρος του βίου, με τα πάθη και τις αδυναμίες, τα προβλήματα και οι αντιξοότητες της μεταπτωτικής ζωής μας. Πολύ περισσότερο, όμως, ο σταυρός μας είναι η θυσία γι’ Αυτόν… είναι η λοιδορία που υφίσταται ο πιστός στην εποχή μας, που αδικείται, που στερείται. Είναι η απόφαση να σταθούμε δίπλα στον κάθε άλλον και να γίνουμε σταυροφόροι του δικού του πόνου. Καλούμαστε να σταυρωθούμε για τον άλλον, αυτόν στο πρόσωπο του οποίου ο Χριστός μάς είπε ότι θα συναντήσουμε Εκείνον. Κάποιες φορές αυτός ο άλλος μας αδικεί, μας πονά, δε μας συγχωρεί κι όμως, εμείς πρέπει να πορευτούμε μαζί του, για να συγχωρήσουμε, να συμπονέσουμε, να σταθούμε αλληλέγγυοι. Αυτός είναι ο σταυρός μας. Καταλαβαίναμε, λοιπόν, ότι η προσκύνηση του Σταυρού είναι εύκολη, αλλά η μίμησή του δύσκολη…».

Το απόγευμα, στον ίδιο Ναό, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Γ΄ Κατανυκτικό της φετινής Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στο τέλος του οποίου συνέχισε την σειρά των κατανυκτικών ομιλιών του, με θέμα την ζωή και τις διδαχές του Νεοφανούς Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων