25/06/2023 25/06/2023 Κλήρος και λαός υποδέχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 23 Ιουνίου στο Βόλο, τον Οικουμενικό Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίο. Η υποδοχή έγινε στην πλατεία του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, κυρίως νέοι και παιδιά κρατώντας Ελληνικές και Βυζαντινές σημαίες, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς για να πάρουν την ευλογία του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας. Διαβάστε...
25 Ιουνίου, 2023 - 10:30
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2023 - 10:36

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στις φυλακές Κασσαβέτειας – Η Εκκλησία στο πλευρό των φυλακισμένων

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στις φυλακές Κασσαβέτειας – Η Εκκλησία στο πλευρό των φυλακισμένων

Κλήρος και λαός υποδέχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 23 Ιουνίου στο Βόλο, τον Οικουμενικό Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίο.

Η υποδοχή έγινε στην πλατεία του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, κυρίως νέοι και παιδιά κρατώντας Ελληνικές και Βυζαντινές σημαίες, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς για να πάρουν την ευλογία του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας.
Διαβάστε σχετικά: Ο Βόλος υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη – Ρεπορτάζ από τον Άγ. Νικόλαο, το Δημοτικό Θέατρο & τη Ναυτική Εβδομάδα (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

  • Γράφει η Δέσποινα Σωτηρίου

Μετά την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού, Βόλου και την ομιλία του στον Ναό, ο Παναγιώτατος θα μεταβεί στις 13.00 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Ειδικού Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας (φυλακές).

Εκεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα θα προσκυνήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου και στη συνέχει θα συνδράμει σε δενδροφύτευση στον περίβολο του Ιερού Ναού, εις ανάμνηση της Πατριαρχικής Επισκέψεως. Επίσης θα συνομιλήσεις με νέους κρατουμένους και θα δώσει την ευλογία του.

Θα ακολουθήσει εκδήλωση αφιερωμένη στον Οικουμενικό Πατριάρχη από τους μαθητές του Σχολείου, του Ειδικού Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας.

Το επόμενο πρόγραμμα έχει ως εξής:
Προσφώνηση από τον κ. Στέφανο Ραφτόπουλο, Διευθυντή των φυλακών. Επίδοση ενθυμίου στον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Προσφώνηση από τον Πρωτοπρεσβύτερο, κ. Θεόδωρο Μπατάκα, Πρόεδρο του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος». Επίδοση ενθυμίου στον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Αντιφώνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.
Επίδοση ενθυμίων στους κρατούμενους.

Αναχώρηση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, για την Φθιώτιδα.
15.30

Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγάθωνος.
19.00

Αναχώρηση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και της Συνοδείας του, από το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου.

Διαβάστε επίσης: Η δεύτερη ημέρα επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στον Βόλο – Η Εκκλησία «μεταμορφώνει την ιστορία και αποκαλύπτει την αλήθεια» (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η Εκκλησία κοντά στους φυλακισμένους
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος επισκέπτεται πολύ συχνά τις φυλακές Κασσαβέτειας, και έχει τακτική επικοινωνία κυρίως με τους νέους που βρίσκονται εκεί και αναζητούν μια ελπίδα, κι ένα φως.

Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», ένα εκκλησιαστικό φιλανθρωπικό Σωματείο. Αναγνωρίστηκε από την Ελληνική Πολιτεία το Ιούνιο του 1996 με την επωνυμία Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο Εσταυρωμένος».

Έχει έδρα την πόλη του Βόλου και δραστηριοποιείται εντός των ορίων του Νομού Μαγνησίας και συμπαρίσταται ποικιλοτρόπως σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, όπως: απόρους κρατουμένους, αποφυλακισθέντες, φυγόποινους, άστεγους, πρόσφυγες, μετανάστες, τσιγγάνους, οικογένειες, κακοποιημένες γυναίκες, μονογονεϊκές οικογένειες κ.α.
Την τελευταία πενταετία άνοιξε την αγκαλιά του και συμπεριέλαβε στη μέριμνά του και άλλες φυλακές της πατρίδος μας αποστέλλοντας διάφορα αναγκαία είδη υπέρ των απόρων εγκλείστων.

Δεν έλαβε ποτέ κρατική επιχορήγηση και στηρίζεται αποκλειστικά στα μέλη, τους φίλους και στις δεκάδες των εθελοντών του. Εκπροσωπεί την Τοπική Εκκλησία σε όλους τους απαράκλητους χώρους κράτηση και προβάλει το μήνυμα: «ΚΑΙ Ο ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ »

Διαβάστε αναλυτικά

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων