20/03/2019 20/03/2019 Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο, η δεύτερη και τελευταία φετινή συνάντηση της σειράς «Διάλογοι Θεολογίας – Ψυχολογίας», η οποία διοργανώθηκε από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση « ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ» και τον Σύνδεσμο Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Οικογένεια: παιχνίδια εξουσίας...
20 Μαρτίου, 2019 - 13:17

“Οικογένεια: παιχνίδια εξουσίας ή παιχνίδι με κανόνες”

Διαδώστε:
“Οικογένεια: παιχνίδια εξουσίας ή παιχνίδι με κανόνες”

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο, η δεύτερη και τελευταία φετινή συνάντηση της σειράς «Διάλογοι Θεολογίας – Ψυχολογίας», η οποία διοργανώθηκε από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλουσε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση « ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ» και τον Σύνδεσμο Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Οικογένεια: παιχνίδια εξουσίας ή παιχνίδι με κανόνες». Ο πρώτος ομιλητής Νίκος Σιδέρης, ψυχολόγος-ψυχίατρος, επεσήμανε,ότι μέσα σε κάθε φυσιολογική οικογένεια οι ρόλοι είναι εκ φύσεως ασύμμετροι και επικρατούν διαφοροποιήσεις μεταξύ των μελών. Συχνά, σε στιγμές συναισθηματικής φόρτισης, οι διαπροσωπικές σχέσεις παρερμηνεύονται ως σχέσεις εξουσίας, με συνέπεια να αναπτύσσονται παιχνίδια δύναμης και επιρροής που θολώνουν την πραγματικότητα και μολύνουν τις οικογενειακές σχέσεις. Στη συνέχεια εξήγησε με τρόπο κατανοητό τι σημαίνει η σχέση γονιού-παιδιού και τι περιμένει το παιδί απ’ τους γονείς του. Τέλος, επεσήμανε τα δύο πράγματα που κάθε γονιός μπορεί να προσφέρει στο παιδί του: Αγάπη και κανόνες.

Από την πλευρά του ο π. Βαρνάβας Γιάγκου, Υπεύθυνος Νεότητας Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στη σημασία της οικογένειας, ως ένα πεδίο έμπνευσης και παιχνιδιού, σημειώνοντας την ανάγκη να προσφέρει κανείς στο παιδί αγάπη, είτε με τη μητρική συναισθηματικότητα είτε με την πατρική στιβαρότητα. Ο π. Βαρνάβας έκανε επίσης αναφορά στη γενναιότητα με την οποία αρμόζει να βιώνουμε την οικογενειακή ζωή, καθώς είναι επιλογή μας, ενώ επεσήμανε τη σπουδαιότητα που έχει το παράδειγμα των γονιών, με το οποίο τα παιδιά διδάσκονται βιωματικά.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος,υπενθυμίζοντας, ότι αρετές, όπως το φιλότιμο και η πνευματική παλικαριά, πλουτίζουν τη ζωή μέσα στην οικογένεια.

Ολόκληρη την εκδήλωση, μπορείτε να την παρακολουθήσετε παρακάτω:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων