18/08/2021 18/08/2021 Τη μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Σταματίου, τιμά η Εκκλησία, την Κυριακή 22/8. Επίκεντρο της εορτής, θα είναι ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Νηλείας Πηλίου, όπου το Σάββατο 21 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ., θα μεταφερθεί προς ευλογία και αγιασμό των πιστών, το ιερό λείψανο του Αγίου Σταματίου, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου. Αποκορύφωμα του εορτασμού,...
18 Αυγούστου, 2021 - 10:44
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2021 - 10:47

Πανηγυρίζει ο Άγιος Νεομάρτυρας Σταμάτιος στο Πήλιο

Διαδώστε:
Πανηγυρίζει ο Άγιος Νεομάρτυρας Σταμάτιος στο Πήλιο

Τη μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Σταματίου, τιμά η Εκκλησία, την Κυριακή 22/8. Επίκεντρο της εορτής, θα είναι ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Νηλείας Πηλίου, όπου το Σάββατο 21 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ., θα μεταφερθεί προς ευλογία και αγιασμό των πιστών, το ιερό λείψανο του Αγίου Σταματίου, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου.

Αποκορύφωμα του εορτασμού, θα είναι η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί την Κυριακή 22 Αυγούστου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνατίου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

Σάββατο 21 Αυγούστου

7.30 μ.μ. ΥΠΟΔΟΧΗ Ιερού Λειψάνου Αγίου Σταματίου, από την Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

 

Κυριακή 22 Αυγούστου

7.00 – 10.00 Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ.ΙΓΝΑΤΙΟΥ

7.30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Κοιμητήριο).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων