21/02/2024 21/02/2024 Κατόπιν πλήθους αιτημάτων των πιστών και αφού κατασκευάστηκε κατάλληλο ξυλόγλυπτο προσκυνητάρι, από σήμερα 21 Φεβρουαρίου, εκτίθεται σε μόνιμη, δημόσια προσκύνηση στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου το ακριβές αντίγραφο του Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Υπενθυμίζεται ότι το ιερότατο κειμήλιο κόμισε στην πόλη μας και δώρισε στον Μητροπολιτικό μας Ναό ο Καθηγούμενος της Ιεράς, Μεγίστης...
21 Φεβρουαρίου, 2024 - 11:30
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2024 - 11:34

Σε δημόσια προσκύνηση ο Σταυρός του Μεγάλου Κωνσταντίνου στον Βόλο

Διαδώστε:
Σε δημόσια προσκύνηση ο Σταυρός του Μεγάλου Κωνσταντίνου στον Βόλο

Κατόπιν πλήθους αιτημάτων των πιστών και αφού κατασκευάστηκε κατάλληλο ξυλόγλυπτο προσκυνητάρι, από σήμερα 21 Φεβρουαρίου, εκτίθεται σε μόνιμη, δημόσια προσκύνηση στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου το ακριβές αντίγραφο του Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου.

Υπενθυμίζεται ότι το ιερότατο κειμήλιο κόμισε στην πόλη μας και δώρισε στον Μητροπολιτικό μας Ναό ο Καθηγούμενος της Ιεράς, Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, στις 14 του παρελθόντος Δεκεμβρίου, κατόπιν αιτήματος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και της ενορίας του Αγίου Νικολάου.

Ο πρωτότυπος Σταυρός του Μεγάλου Κωνσταντίνου φυλάσσεται, από αιώνων πολλών, στην Αγιορείτικη Μονή, τοποθετημένος στην κορυφή της Αγίας Τραπέζης του Καθολικού.

Ο Σταυρός του Μεγάλου Κωνσταντίνου κατασκευάστηκε με διαταγή του πρώτου Αυτοκράτορος του Γένους, μετά από Θεϊκή οπτασία, όταν, στις 28 Οκτωβρίου 312μ.Χ. αξιώθηκε να δει στον ουρανό, δι΄ αστέρων σχηματιζόμενο, το σχήμα του Σταυρού, με την προτροπή «Εν τούτω νίκα», προ της νικηφόρου μάχης του κατά του Μαξεντίου. Αντίγραφο του ιστορικού αυτού ιερού συμβόλου, το οποίο στο κέντρο του φέρει τεμάχιο Τιμίου Ξύλου του Σταυρού του Κυρίου μας, φυλάσσεται, πλέον, στον Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου, προς διηνεκή παράκληση και ευλογία Κλήρου και λαού.

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ από την υποδοχή: Ο Βόλος υποδέχθηκε τον Σταυρό του Μεγάλου Κωνσταντίνου από την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων