09/02/2020 09/02/2020 Μεγάλη μουσική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8/2 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγριάς, κατά την οποία τιμήθηκε οφειλετικώς ο τέως Πρωτοψάλτης του Ναού κ. Απόστολος Μιχάλης, για σύνολη την 70ετή διακονία του στα Ιεροψαλτικά αναλόγια της Τοπικής μας Εκκλησίας. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής πολλών Κληρικών μας, πληθύς συναδέλφων του ιεροψαλτών και πλήθος φιλόμουσων κατοίκων...
09 Φεβρουαρίου, 2020 - 12:54
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2020 - 12:45

Τιμήθηκε ο πολιός Πρωτοψάλτης Απόστολος Μιχάλης

Διαδώστε:
Τιμήθηκε ο πολιός Πρωτοψάλτης Απόστολος Μιχάλης

Μεγάλη μουσική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8/2 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγριάς, κατά την οποία τιμήθηκε οφειλετικώς ο τέως Πρωτοψάλτης του Ναού κ. Απόστολος Μιχάλης, για σύνολη την 70ετή διακονία του στα Ιεροψαλτικά αναλόγια της Τοπικής μας Εκκλησίας. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής πολλών Κληρικών μας, πληθύς συναδέλφων του ιεροψαλτών και πλήθος φιλόμουσων κατοίκων της περιοχής και όχι μόνον.

Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης έψαλαν η Βυζαντινή Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Ν. Ιωνίας, υπό την δ/νση του Πρωτοψάλτου κ. Χρήστου Μιχάλη, υιού του τιμωμένου και η Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό την δ/νση του Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου κ. Ευσταθίου Γραμμένου.

Μετά το πέρας του μουσικού προγράμματος και την ανάγνωση του βιογραφικού του κ. Μιχάλη, τον λόγο έλαβε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, ο οποίος εξήρε το ήθος και την προσφορά του τιμωμένου, όσο και την υψηλή διδασκαλία της Ψαλτικής τέχνης, τόσο στα παιδιά του, όσο και σε πλειάδα μαθητών, οι οποίοι συνεχίζουν την παράδοση. Επεσήμανε, επίσης, ότι «η τιμή ανήκει σε όλους μας, γιατί αξιωθήκαμε να έχουμε έναν τέτοιο άνθρωπο κοντά μας, γι’ αυτό τον ευχαριστούμε για ό,τι μας προσέφερε». Κάλεσε τον κ. Μιχάλη να κρατήσει στην ψυχή του αυτή την παραδείσια χαρά και συνεχάρη όλους για την παρουσία, γιατί είναι απόδειξη δικαίας τιμής στον σπουδαίο Πρωτοψάλτη.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος απένειμε στον κ. Απόστολο Μιχάλη την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος.

Από την μεριά του, ο τιμηθείς, με βαθειά συγκίνηση, ευχαρίστησε για την προσγενομένη τιμή, που όπως είπε «είναι απόδειξη αγάπης και προς το πρόσωπό του και προς όλο τον ιεροψαλτικό μας κόσμο», ενώ ευχαρίστησε όλους τους Κληρικούς και ιεροψάλτες, με τους οποίους συνεργάστηκε στα 70 χρόνια της Ιεροψαλτικής του διακονίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων