05/09/2019 05/09/2019 Την πρώτη Θεομητορική εορτή του νέου Εκκλησιαστικού έτους, το Γενέθλιο της Παναγίας μας, τιμά η Εκκλησία μας την Κυριακή 8/9. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα χοροστατήσει, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Αντινίτσης, στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Ανήμερα της εορτής θα...
05 Σεπτεμβρίου, 2019 - 22:42
Τελευταία ενημέρωση: 05/09/2019 - 22:12

Το Γενέθλιον της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ι.Μ. Δημητριάδος

Διαδώστε:
Το Γενέθλιον της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ι.Μ. Δημητριάδος

Την πρώτη Θεομητορική εορτή του νέου Εκκλησιαστικού έτους, το Γενέθλιο της Παναγίας μας, τιμά η Εκκλησία μας την Κυριακή 8/9.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα χοροστατήσει, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Αντινίτσης, στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Ανήμερα της εορτής θα λειτουργήσει στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Καπανδριτίου.

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Γενεσίου της Θεοτόκου Γορίτσας (Παναγία Τρύπα)

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Αγίου Βλασίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδη, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Ξενιάς, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Θεοδώρου Παπασακελλαρίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Γενεσίου της Θεοτόκου Λαύκου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Παναγιωτακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Βαρνάβα Σαράτση, ο οποίος θα ομιλήσει.

Γενεσίου της Θεοτόκου Φυτόκου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αγάθωνος Ντάτσιου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 6.30μ.μ. θα ψαλεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Σύναξη των Αγίων Ιωακείμ και Άννης

Την Δευτέρα 9/9 η Εκκλησία μας τιμά την Σύναξη των γονέων της Παναγίας μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης. Στον Βόλο πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Άννης (Ζαλόγγου – Ναυπλίου), όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και ανήμερα Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 6.30μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση των Αγίων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων