07/03/2024 07/03/2024 Τοπική Ιερατική Σύναξη των Αρχιερατικών Περιφερειών Μηλεών, Αργαλαστής και Λαύκου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024, στις Μηλιές. Της συνάξεως προήδρευσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμανδρίτη Μαξίμου Παπαϊωάννου. Στην Σύναξη συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην Ποιμαντική δράση και διακονία στην νευραλγική περιοχή του Νοτίου Πηλίου, το οποίο, όπως...
07 Μαρτίου, 2024 - 16:18
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2024 - 16:26

Τοπική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στις Μηλιές

Διαδώστε:
Τοπική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στις Μηλιές

Τοπική Ιερατική Σύναξη των Αρχιερατικών Περιφερειών Μηλεών, Αργαλαστής και Λαύκου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024, στις Μηλιές. Της συνάξεως προήδρευσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμανδρίτη Μαξίμου Παπαϊωάννου.

Στην Σύναξη συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην Ποιμαντική δράση και διακονία στην νευραλγική περιοχή του Νοτίου Πηλίου, το οποίο, όπως τόνισαν οι Εφημέριοι της περιοχής, χαρακτηρίζεται από φθίνουσα δημογραφική πορεία, γεγονός που αποτυπώνεται από την εμφανή μείωση του μαθητικού πληθυσμού στα σχολεία της περιοχής και όχι μόνο.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Εφημερίους για την φιλότιμη προσπάθειά τους να διευθετήσουν το ιερατικό τους έργο, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, συνέστησε την προσοχή τους στην φύλαξη των κειμηλίων. Ζήτησε, επίσης, να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη του πνευματικού, κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου, προκειμένου η Εκκλησία μας να εξακολουθήσει να ανταποκρίνεται επαρκώς στις αυξημένες ποικίλες ανάγκες της εποχής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων