20/10/2019 20/10/2019 Στον ιστορικό ναό, όπου για πρώτη φορά αναπέμφθηκε δοξολογία στον Τριαδικό Θεό για την απελευθέρωση της πόλεως των Γιαννιτσών από τον διαρκείας πέντε αιώνων Τουρκικό ζυγό, ύστερα από την ομώνυμη μάχη στις 20 Οκτωβρίου του 1912, τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (παλαιά Μητρόπολη – 1858), τελέσθηκε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, μνήμη των Αγίων Αρτεμίου...
20 Οκτωβρίου, 2019 - 21:16
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2019 - 21:22

107α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: Η παρέλαση

Διαδώστε:
107α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: Η παρέλαση

Στον ιστορικό ναό, όπου για πρώτη φορά αναπέμφθηκε δοξολογία στον Τριαδικό Θεό για την απελευθέρωση της πόλεως των Γιαννιτσών από τον διαρκείας πέντε αιώνων Τουρκικό ζυγό, ύστερα από την ομώνυμη μάχη στις 20 Οκτωβρίου του 1912, τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (παλαιά Μητρόπολη – 1858), τελέσθηκε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, μνήμη των Αγίων Αρτεμίου και Γερασίμου Κεφαλληνίας, Όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

 

 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Εφραίμ Ανθίμου, ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Στυλιανός Παντουβάκης, Διευθυντής του 8ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών, στο τέλος της Δοξολογίας επί τη απελευθερώσει της πόλεως. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλεως (Μαύρο Άγαλμα) και παρακολούθησε την καθιερωμένη παρέλαση.

 

 

Στις ιερές ακολουθίες και τις τελετές παρέστησαν ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γ. Στάμκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής, οι βουλευτές του Νομού κ.κ. Γεώργιος Καρασμάνης, Διονύσιος Σταμενίτης, Βασίλειος Βασιλειάδης και Θεοδώρα Τζάκρη, ο Διοικητής της 2ας Μ/Κ Μεραρχίας, Υποστράτηγος Δ. Κωνσταντάκος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, των τοπικών αρχών και των φορέων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παρέλαση εκπροσωπήθηκε και φέτος η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας από τα χορευτικά τμήματα της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων