18/10/2023 18/10/2023 Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, μνήμη του αγίου αποστόλου και ευαγγελιστού Λουκά πολιούχου της Έδεσσας, εορτάσθηκαν τα 111α Ελευθέρια της πόλης από τον Τουρκικό ζυγό και η ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα. Το πρωί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σκέπης τελέσθηκε ο Όρθρος της εορτής και η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας κ....
18 Οκτωβρίου, 2023 - 20:47
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2023 - 20:44

Η Έδεσσα εόρτασε τα 111α Ελευθέριά της με την εορτή του Πολιούχου της Αγίου Λουκά

Διαδώστε:
Η Έδεσσα εόρτασε τα 111α Ελευθέριά της με την εορτή του Πολιούχου της Αγίου Λουκά

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, μνήμη του αγίου αποστόλου και ευαγγελιστού Λουκά πολιούχου της Έδεσσας, εορτάσθηκαν τα 111α Ελευθέρια της πόλης από τον Τουρκικό ζυγό και η ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα.

Το πρωί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σκέπης τελέσθηκε ο Όρθρος της εορτής και η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας κ. Ειρηναίου, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στον αγώνα για την ελευθερία της Μακεδονίας και στην συμβολή των Κρητών σε αυτόν.

Προέτρεψε επίσης στον αγώνα για την πνευματική απελευθέρωση απέναντι στις σύγχρονες δυσμενείς συνθήκες.

Ακολούθησε η Δοξολογία για τα Ελευθέρια της πόλεως από τον Τουρκικό ζυγό προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής.

Την Επιμνημόσυνη Δέηση τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευμενείας, ο οποίος παρέστη επίσης στην κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλεως και στην καθιερωμένη Παρέλαση. Στον ιερό ναό προσήλθαν όλοι οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Διονύσιος Σταμενίτης.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων