26/02/2024 26/02/2024 Στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024, η 2η Ιερατική Σύναξη με ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Υπομνηματισμός σε θέματα Λατρείας». Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε ενδελεχώς με πρακτικές παρατηρήσεις και γλαφυρά παραδείγματα κατ᾿ αρχήν στην προετοιμασία της...
26 Φεβρουαρίου, 2024 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2024 - 21:57

Ο Καισαριανής Δανιήλ ομιλητής στην Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης

Διαδώστε:
Ο Καισαριανής Δανιήλ ομιλητής στην Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης

Στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024, η 2η Ιερατική Σύναξη με ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Υπομνηματισμός σε θέματα Λατρείας».

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε ενδελεχώς με πρακτικές παρατηρήσεις και γλαφυρά παραδείγματα κατ᾿ αρχήν στην προετοιμασία της Θείας Λειτουργίας, δηλαδή στις ακολουθίες του Καιρού και της Προσκομιδής, καθώς και στην μετάδοση της Θείας Κοινωνίας. Με την διεξοδική αυτή παρουσίαση εξήρε την σπουδαιότητα της λειτουργικής κατάρτισης, της προσοχής και της ακρίβειας, η οποίες απαιτούνται από τους λειτουργούς της Εκκλησίας κατά την διακονία του θεοπαραδότου μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.

Ακολούθησε συζήτηση με την συμμετοχή του ακροατηρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ.

Ο Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής για την αποδοχή της προσκλήσεώς του και την τετραήμερη παρουσία του στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης κατά την οποία ομίλησε στην Μικτή Σύναξη του Σαββάτου (8.00 μ.μ.), λειτούργησε και κήρυξε την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου (25/2) στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Πάντων Εδέσσης, ήταν ομιλητής στο Εσπερινό Κήρυγμα της ίδιας ημέρας στον ιερό καθεδρικό ναό της Αγίας Σκέπης και ολοκλήρωσε την πνευματική προσφορά του με την εισήγηση της Δευτέρας στην Ιερατική Σύναξη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων