05/02/2020 05/02/2020 Την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, στις 10.00 π.μ., πραγματοποιήθηκε η πρώτη Σύναξη Πνευματικών της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως για το έτος 2020. Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Κυρίτσης, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγ. Διονυσίου του εν Ολύμπω. Στην εισήγησή του ομίλησε για τον τρόπο με τον...
05 Φεβρουαρίου, 2020 - 14:47
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2020 - 14:19

Ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Αγ. Διονυσίου του εν Ολύμπω στην Έδεσσα

Διαδώστε:
Ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Αγ. Διονυσίου του εν Ολύμπω στην Έδεσσα

Την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, στις 10.00 π.μ., πραγματοποιήθηκε η πρώτη Σύναξη Πνευματικών της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως για το έτος 2020.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Κυρίτσης, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγ. Διονυσίου του εν Ολύμπω. Στην εισήγησή του ομίλησε για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ενεργεί ο πνευματικός, προκειμένου να οδηγεί με ασφάλεια τους εξομολογουμένους στην θεραπεία της ψυχής και του σώματος, στην μετάνοια και την σωτηρία. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση των ψυχικών νοσημάτων και τόνισε την σοβαρότητα και την εχεμύθεια με την οποία πρέπει να αντιμετωπίζει ο πνευματικός τον εξομολογούμενο.

Επίσης, υπογράμμισε ότι ο πνευματικός οφείλει να σέβεται την παράδοση και την διδασκαλία της Εκκλησίας, να περιμένει δια της εσωτερικής προσευχής την φώτιση από τον Θεό και να μην παρασύρεται από δικές του προσωπικές ιδέες. Παρέπεμψε μάλιστα στον άγιο Γέροντα Σωφρόνιο, ο οποίος αντιμετώπιζε διαφορετικά αυτούς που είχαν ασθενή διάθεση να ακολουθήσουν τον λόγο του Θεού και αυτούς που είχαν ειλικρινή πόθο να εφαρμόσουν το θέλημά Του.
Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με το ακροατήριο.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων