16/12/2023 16/12/2023 Με τη δέουσα Εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε και φέτος στην Ελευθερούπολη, η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό της πόλης. Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία πλήθους πιστών χριστιανών, που...
16 Δεκεμβρίου, 2023 - 16:47
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2023 - 16:19

Η Εορτή του Αγίου Ελευθερίου στην Ελευθερούπολη

Διαδώστε:
Η Εορτή του Αγίου Ελευθερίου στην Ελευθερούπολη

Με τη δέουσα Εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε και φέτος στην Ελευθερούπολη, η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό της πόλης.

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία πλήθους πιστών χριστιανών, που προσήλθαν να ζητήσουν τη χάρη του εορτάζοντος Αγίου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος αναφερόμενος στον Άγιο Ελευθέριο.

Ακολούθως έλαβε χώρα η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ελευθερίου πέριξ του Ιερού Ναού, με επικεφαλής του ευσεβούς λαού τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής, της μπάντας του Δήμου παιανιζούσης θρησκευτικά εμβατήρια.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου, πλαισιωμένου υπό Ιερέων της Μητροπόλεως προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπένου.

Τον Θείον Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης αναφερόμενος στο Αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας σε σχέση με τον εορτάζοντα Άγιο.

Η Εορτή του Αγίου Ελευθερίου στην Ελευθερούπολη 2023

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων