22/08/2021 22/08/2021 Μετά τις εορτές του Δεκαπενταυγούστου δόθηκε στην κυκλοφορία από τις γραφικές τέχνες «Μέλισσα» (Ασπροβάλτα) το νέο βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου με τον τίτλο «Παιδαγωγικό Κυριακοδρόμιο». Η ανακοίνωση της Μητροπόλεως για το νέο βιβλίο αναφέρει:  Όπως μαρτυρεί και ο τίτλος του το περιεχόμενό του αποτελείται από σύντομα κηρύγματα – δοκίμια, τα οποία περιλαμβάνουν...
22 Αυγούστου, 2021 - 12:45
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2021 - 11:58

Νέο βιβλίο του Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως

Διαδώστε:
Νέο βιβλίο του Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως

Μετά τις εορτές του Δεκαπενταυγούστου δόθηκε στην κυκλοφορία από τις γραφικές τέχνες «Μέλισσα» (Ασπροβάλτα) το νέο βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου με τον τίτλο «Παιδαγωγικό Κυριακοδρόμιο».

Η ανακοίνωση της Μητροπόλεως για το νέο βιβλίο αναφέρει: 

Όπως μαρτυρεί και ο τίτλος του το περιεχόμενό του αποτελείται από σύντομα κηρύγματα – δοκίμια, τα οποία περιλαμβάνουν τα ουσιώδη παιδαγωγικά διδάγματα της ευαγγελικής περικοπής εκάστης Κυριακής όλου του εκκλησιαστικού έτους.

Συντεταγμένο με την γνωστή καλλιέπεια και το απλό και σαφές ύφος του συγγραφέως του αποσκοπεί να αποτελέσει χρήσιμο βοήθημα για τον ιεροκήρυκα, που επιθυμεί να μεταδώσει στο ακροατήριό του τις παιδαγωγικές αρχές του Ευαγγελίου. Εκτός αυτού σκοπό έχει να βοηθήσει γονείς και παιδαγωγούς να προβληματισθούν γόνιμα στο τόσο σοβαρό θέμα της αγωγής των νέων ανθρώπων. Ιδίως αυτές τις κρίσιμες ημέρες που ιδέες αλλόκοτες, πρωτοφανείς ανθρώπων χωρίς ήθος χριστιανικό τείνουν πείσμονα να ανατρέψουν το παιδαγωγικό οικοδόμημα, που έκτισαν οι προηγούμενες γενεές. «Άφετε τα παιδία και μη κωλύετε αυτά ελθείν προς με» (Ματθ.19,14). Αφήστε τα παιδάκια να έλθουν κοντά μου… κράζει με άπειρη στοργή και συμπάθεια ο γλυκύτατος Ιησούς! Και να πόσα βάρβαρα χέρια υψώνονται μπροστά Του απωθώντας παιδιά και νέους να Τον πλησιάσουν!

Είθε όσοι θα πάρουν στα χέρια τους το βιβλίο αυτό να νιώσουν στη ψυχή τους να αντηχεί έντονα η θεική Του φωνή. «Άφετε τα παιδία…»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων