30/12/2022 30/12/2022 Εγκύκλιο για το Νέο Έτος εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος. “Ας μην επιτρέψουμε καμία πανδημία, κανένας πειρασμός, όσο σκληρός και να είναι, να βαρύνει επικίνδυνα τη ψυχή μας. Να αφαιρέσει το οξυγόνο της αισιοδοξίας μας. Να φέρει θλίψη και κατάθλιψη και συντριβή στη ψυχή μας. Υπάρχει ο Ιατρός. Υπάρχει ο Βοηθός. Υπάρχει η Αγάπη...
30 Δεκεμβρίου, 2022 - 18:31
Τελευταία ενημέρωση: 30/12/2022 - 18:39

Ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως για το Νέο Έτος – Καμία πανδημία να μην βαρύνει την ψυχή μας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως για το Νέο Έτος – Καμία πανδημία να μην βαρύνει την ψυχή μας

Εγκύκλιο για το Νέο Έτος εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος. “Ας μην επιτρέψουμε καμία πανδημία, κανένας πειρασμός, όσο σκληρός και να είναι, να βαρύνει επικίνδυνα τη ψυχή μας. Να αφαιρέσει το οξυγόνο της αισιοδοξίας μας. Να φέρει θλίψη και κατάθλιψη και συντριβή στη ψυχή μας. Υπάρχει ο Ιατρός. Υπάρχει ο Βοηθός. Υπάρχει η Αγάπη η ατέλειωτη και Στοργή. Ο πατέρας, ο Φίλος, ο Αδελφός. Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός”, είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Παρακάτω η εγκύκλιος του Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως:

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί και πατέρες

Από σήμερα, πρώτη ημέρα της εβδομάδος, νέο έτος μας χαρίζει η απέραντη και ανεξιχνίαστη Αγάπη και Φιλανθρωπία του Θεού. Ας Τον ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας, διότι παρά τις δυσκολίες, τις αγωνίες και τους φόβους που αντιμετωπίσαμε το περασμένο έτος η ζωή πάλλει στα στήθη μας και μας επιτρέπει να απασχολούμαστε με τα καθημερινά μας έργα και να απολαμβάνουμε τα πολύτιμα αγαθά της υγείας. Και μαζί με τις ευχαριστίες μας προς τον Θεόν, τον χορηγό κάθε καλού στη ζωή μας, ας πείσουμε τον εαυτό μας ο καθένας τη καινούργια χρονιά να αντλούμε αισιοδοξία και δύναμη από την ανεξάντλητη Πηγή της Αγάπης και Πρόνοιάς Του.

Είναι δυστυχώς αλήθεια, ότι η επί δύο και πλέον έτη δοκιμασία της υγείας μας εξ αιτίας της γνωστής πανδημίας κλόνισε και την εύθραστη ψυχική υγεία των ανθρώπων. Η διαρκής αγωνία πως να αποφύγουμε τον μολυσμό της ασθένειας, οι καθημερινές δυσάρεστες ειδήσεις για την εξέλιξή της εξασθένησαν την αισιόδοξη πλευρά μας. Δημιούργησαν σοβαρή ανασφάλεια με δυσάρεστο αποτέλεσμα να τραυματισθεί η ψυχή. Όπως μας βεβαιώνουν ειδικοί επιστήμονες, που ασχολούνται με την υγεία και του σώματος και της ψυχής, η προλαβούσα πανδημία αύξησε τα ψυχικά νοσήματα. Μεγάλωσε επικίνδυνα το βάρος στη ψυχή μας, ώστε για να το σηκώσουμε να χρειασθούμε να πάρουμε επιπρόσθετα και χημικά συμπληρώματα, δηλαδή ψυχοφάρμακα.

Πως έσβησε το χαμόγελο; Πως η αγωνία βρήκε μόνιμο καταφύγιο τη ψυχή μας; Αλλά τα θλιβερά αυτά αποτελέσματα της πανδημίας του καιρού μας δεν τρομάζουν τον πιστό χριστιανό. Δεν του αφαιρούν την αισιόδοξη αντιμετώπιση της ζωής.

Πρώτον διότι έμαθε καλά ότι η παρούσα ζωή είναι πάλη και αγώνας και ασταμάτητος πόλεμος ανάμεσα σε δυσκολίες και πειρασμούς, και όχι άνεση και απολαύσεις. Δεν ξεχνά το λόγο του Διδασκάλου του. «Εν τω κόσμω τούτω θλίψιν έξετε» (Ιωάννου 16,33).

Δεύτερον ο καλός χριστιανός δεν πτοείται και δεν συντρίβεται από καμία δυσάρεστη εξέλιξη, από καμία αρρώστια, διότι ξέρει το καλύτερο και πιο αποτελεσματικό και σωτήριο φάρμακο. Ξέρει καλά τον Ιατρό για να βρεί κοντά Του τη θεραπεία του. Σαν αύρα δροσερή έρχεται στη ψυχή του, μέσα στο καμίνι της χειρότερης δοκιμασίας η θεία και γλυκυτάτη φωνή Του. «Δεύτε προς με πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι καγώ αναπαύσω υμάς» (Ματθαίου 11,28). Όσοι έχετε κουρασθεί από τα βάσανα της ζωής, όσοι δεν μπορείτε να σηκώσετε το βάρος της ψυχής σας ελάτε σε Μένα και Εγώ θα σας ξεκουράσω.

Αγαπητοί αδελφοί ας μην επιτρέψουμε καμία πανδημία, κανένας πειρασμός, όσο σκληρός και νάναι, να βαρύνει επικίνδυνα τη ψυχή μας. Να αφαιρέσει το οξυγόνο της αισιοδοξίας μας. Να φέρει θλίψη και κατάθλιψη και συντριβή στη ψυχή μας. Υπάρχει ο Ιατρός. Υπάρχει ο Βοηθός. Υπάρχει η Αγάπη η ατέλειωτη και Στοργή. Ο πατέρας, ο Φίλος, ο Αδελφός. Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός,ο Ων ευλογητός εις τους αιώνας. Αμήν.

Ευτυχισμένο και αισιόδοξο το Νέο έτος

† Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Παντοτινός ευχέτης σας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων