27/04/2019 27/04/2019 Ζάκυνθος 2019. Η περιφορά του Επιταφίου. Η Πρώτη Ανάσταση και το σπάσιμο των σταμνών. Λίγο μετά τις 04.00 τα ξημερώματα του Μ. Σαββάτου ξεκίνησε η λιτανεία του Επιταφίου από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου της Ζακύνθου. Η περιφορά του έγινε στην πόλη και μετά επέστρεψε στον Μητροπολίτικο Ναό του Αγίου Νικολάου, ώστε να συνεχιστεί...
27 Απριλίου, 2019 - 18:33
Τελευταία ενημέρωση: 27/04/2019 - 18:39

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Η Πρώτη Ανάσταση και το σπάσιμο των σταμνών

Διαδώστε:
ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Η Πρώτη Ανάσταση και το σπάσιμο των σταμνών

Ζάκυνθος 2019. Η περιφορά του Επιταφίου. Η Πρώτη Ανάσταση και το σπάσιμο των σταμνών.

Λίγο μετά τις 04.00 τα ξημερώματα του Μ. Σαββάτου ξεκίνησε η λιτανεία του Επιταφίου από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου της Ζακύνθου.

Η περιφορά του έγινε στην πόλη και μετά επέστρεψε στον Μητροπολίτικο Ναό του Αγίου Νικολάου, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία.

Το ξημέρωμα πλήθος Ζακυνθινών και επισκεπτών συγκεντρωμένο για την πρώτη Ανάσταση. την ίδια στιγμή στο Μητροπολιτικό ναό ο ωραιότατος ύμνος “Τον Κύριο υμνείτε…”, τονισμένος και αυτός στην Ζακυνθινή εκκλησιαστική μουσική, σηματοδότησε την ξακουστή “Gloria”(δόξα) ή το “κομμάτι” (Πρώτη Ανάσταση) και το σπάσιμο των πήλινων σταμνών στην ιστορική πλατεία του Αγίου Μάρκου και από τις νοικοκυρές όλων των σπιτιών εντυπωσιάζουν.

Ακολουθεί βίντεο με τις ξεχωριστές τελετές που παρακολούθησε πλήθος πιστών.

Παρακολουθήστε:

 

 

 

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ / ΙΟΑΝΙΑΝ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων