01/11/2022 01/11/2022 Η Εορτή των Αγίων Αναργύρων εορτάστηκε πανηγυρικά και φέτος στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο λαμβάνοντας αφορμηση και ερμηνεύοντας θεολογικά το δοξαστικό του εσπερινού της εορτής. Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος...
01 Νοεμβρίου, 2022 - 12:19
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2022 - 12:20

Η Εορτή των Αγίων Αναργύρων στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης

Διαδώστε:
Η Εορτή των Αγίων Αναργύρων στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης

Η Εορτή των Αγίων Αναργύρων εορτάστηκε πανηγυρικά και φέτος στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο λαμβάνοντας αφορμηση και ερμηνεύοντας θεολογικά το δοξαστικό του εσπερινού της εορτής.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε του όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας πλαισιούμενος από τον ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Ματθαίο Μπαρούση και τον διάκονο π. Χαράλαμπο Σαλίβερο. Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο πανοσιολογιώτατος ιεροκήρυκας ο οποίος αναφέρθηκε στην έννοια του θαύματος και της διπλής θεραπείας, ψυχής και σώματος, την οποία οι Άγιοι Ανάργυροι προσέφεραν σε όσους ζητούσαν αλλά και ζητούν τη βοήθεια και τη μεσιτεία τους.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς Εικόνας του Αγίων Αναργύρων και ευλογήθηκε η παραδοσιακή πανήγυρις.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων