15/12/2022 15/12/2022 Κατά την εορτή του Αγίου Ελευθερίου και της μητρός αυτού Ανθίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε του όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στο ιερό ενοριακό παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου στο Κοντοχώρι της Σαντορίνης πλαισιούμενος από ιερείς της Μητρόπολης. Κατά το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο θαυμαστό...
15 Δεκεμβρίου, 2022 - 15:17
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2022 - 15:19

Η εορτή του Αγίου Ελευθερίου στο Κοντοχώρι Σαντορίνης

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Ελευθερίου στο Κοντοχώρι Σαντορίνης

Κατά την εορτή του Αγίου Ελευθερίου και της μητρός αυτού Ανθίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε του όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στο ιερό ενοριακό παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου στο Κοντοχώρι της Σαντορίνης πλαισιούμενος από ιερείς της Μητρόπολης.

Κατά το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο του Αγίου Ελευθερίου, ο οποίος από τη νεαρά του ηλικία επέδειξε θαυμαστή οριμότητα και αμετακίνητη πίστη στον Κύριο με αποτέλεσμα να διάγει το βίο του με μόνη μέριμνα την ευαρέστηση Του και τη διακονία του ποιμνίου αλλά και να δεχθεί με αγαλλίαση το μαρτυρικό τέλος ενώπιον μάλιστα της μητρός του Ανθίας που τον παρότρυνε να υπομένει έως τέλους τα βασανιστήρια για την ουράνια αγαλλίαση.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Ελευθερίου στα σοκάκια του Κοντοχωρίου και ευλογήθηκε η παραδοσιακή πανήγυρις.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων