03/03/2024 03/03/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος μετέβη την Κυριακή του Ασώτου, 3 Μαρτίου, 2024 στη Μεσαριά της Σαντορίνης, όπου λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Παϊσίου. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε την παραβολή του Ασώτου, εξηγώντας στο εκκλησίασμα πως οι Πατέρες όρισαν να είναι αφιερωμένη η Κυριακή αυτή στην συγκεκριμένη παραβολή του...
03 Μαρτίου, 2024 - 13:32
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2024 - 13:46

Κυριακή του Ασώτου στη Μεσαριά Σαντορίνης

Διαδώστε:
Κυριακή του Ασώτου στη Μεσαριά Σαντορίνης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος μετέβη την Κυριακή του Ασώτου, 3 Μαρτίου, 2024 στη Μεσαριά της Σαντορίνης, όπου λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Παϊσίου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε την παραβολή του Ασώτου, εξηγώντας στο εκκλησίασμα πως οι Πατέρες όρισαν να είναι αφιερωμένη η Κυριακή αυτή στην συγκεκριμένη παραβολή του Κυρίου, προκειμένου να γίνει αντιληπτή η απύθμενη αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο και το πλούσιο έλεος της συγχώρεσης, που δίνει στους μετανοούντες ανθρώπους.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως η πρώτη Κυριακή του Τριωδίου είναι αφιερωμένη στη στηλίτευση της παθολογικής εγωιστικής αυτάρκειας και η κατάδειξη των δεινών συνεπειών της, ενώ η δεύτερη Κυριακή είναι αφιερωμένη στη μετάνοια και στα ευλογημένα παρεπόμενά της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων