23/11/2022 23/11/2022 Με την δέουσα ιεροπρέπεια τιμήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού & Νήσων, η ιερά μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Αμφιλοχίου, επισκόπου Ικονίου, εορτή κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Υπαπαντής του Κυρίου Φηρών Σαντορίνης. Την κυριώνυμο...
23 Νοεμβρίου, 2022 - 11:37
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2022 - 11:46

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θήρας

Διαδώστε:
Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θήρας

Με την δέουσα ιεροπρέπεια τιμήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού & Νήσων, η ιερά μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Αμφιλοχίου, επισκόπου Ικονίου, εορτή κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Υπαπαντής του Κυρίου Φηρών Σαντορίνης.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε η πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλοχίου, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β’, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου και Φθιώτιδος κ. Συμεών και πρεσβυτέρων και διακόνων εκ διαφόρων Ι. Μητροπόλεων, συμπροσευχομένων απάντων των κληρικών της Θήρας.

Μεταξύ του εκκλησιάσματος που προσήλθαν για να εορτάσουν τη μνήμη του Αγίου Αμφιλοχίου και παράλληλα να ευχηθούν και να τιμήσουν τον εορτάζοντα Μητροπολίτη Θήρας, παρέστησαν οι Βουλευτές Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κα Αικατερίνη Μονογυιού και κ.κ. Ιωάννης Βρούτσης και Φίλιππος Φόρτωμας, ο διατελέσας Υπουργός κ. Γεώργιος Ανωμερίτης και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε με εγκάρδιους λόγους τους Αρχιερείς και όλους, όσοι παρέστησαν, ανταποδίδοντας με αγάπη τις ευχές τους.

Διαβάστε επίσης: 

Εσπερινός Ονομαστηριών Μητροπολίτη Θήρας Αμφιλοχίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων