13/07/2021 13/07/2021 Με την τέλεση της Ώρας Θ’ και του πανηγυρικού Εσπερινού αρχίζει απόψε, στις 6 μ.μ., στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου εντός του Ενοριακού Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Εμπορείο Θήρας η γιορτή του Οσίου.  Αύριο, Τετάρτη 14 Ιουλίου, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, στις 7 το πρωί θα τελεστούν η ακολουθία του...
13 Ιουλίου, 2021 - 15:05
Τελευταία ενημέρωση: 13/07/2021 - 14:26

Σαντορίνη: Πανήγυρη παρεκκλησίου Οσίου Νικοδήμου Αγιορείτου

Διαδώστε:
Σαντορίνη: Πανήγυρη παρεκκλησίου Οσίου Νικοδήμου Αγιορείτου

Με την τέλεση της Ώρας Θ’ και του πανηγυρικού Εσπερινού αρχίζει απόψε, στις 6 μ.μ., στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου εντός του Ενοριακού Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Εμπορείο Θήρας η γιορτή του Οσίου. 

Αύριο, Τετάρτη 14 Ιουλίου, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, στις 7 το πρωί θα τελεστούν η ακολουθία του Μεσονυκτικού, Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Το Ιερό Παρεκκλήσιο του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου (& Φρικτού Γολγοθά) ευρίσκεται εντός του Ενοριακού Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Τα θυρανοίξιά του πραγματοποιήθηκαν στις 25 Φεβρουαρίου του έτους 2012 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικο. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ.κ. Επιφάνιος ετέλεσε τα εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου στις 3 Απριλίου του έτους 2021. Εντός του Ιερού Παρεκκλησίου φυλάσσεται η λάρνακα των χαριτοβρύτων ιερών λειψάνων του νεοφανούς Οσίου Προσδοκίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων