28/11/2021 28/11/2021 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου, στα Φηρά της Σαντορίνης, τέλεσε τη Θεία λειτουργία σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος νέος Ενθρονισμένος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β’, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Παροναξίας κ. Καλλινίκου, Μαρωνείας κ. Παντελεήμονος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Φίλιππων κ. Στεφάνου και Φθιώτιδος...
28 Νοεμβρίου, 2021 - 15:53
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2021 - 16:28

Σαντορίνη: Πρώτη Θεία Λειτουργία του Ενθρονισμένου Μητροπολίτου

Διαδώστε:
Σαντορίνη: Πρώτη Θεία Λειτουργία του Ενθρονισμένου Μητροπολίτου

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου, στα Φηρά της Σαντορίνης, τέλεσε τη Θεία λειτουργία σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος νέος Ενθρονισμένος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β’, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Παροναξίας κ. Καλλινίκου, Μαρωνείας κ. Παντελεήμονος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Φίλιππων κ. Στεφάνου και Φθιώτιδος κ. Συμεών, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ιλίου κ. Αθηναγόρου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου και Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου συνευχομένων εντός του ιερού Βήματος.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ανεφέρθη στη σημερινή Ευαγγελική περικοπή και στα περικοσμούντα τον Σεβασμιώτατο κ. Αμφιλόχιο χαρίσματα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Παρέστησαν η Βουλευτής Κυκλάδων κα Αικατερίνη Μονογυιού, ο Έπαρχος Θήρας, ο Δήμαρχος Αμοργού, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο πιστός λαός, ο οποίος προσήλθε, τηρών τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, να ευχηθεί στο νέο Ποιμενάρχη του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την παρουσία τους και, ιδιαιτέρως τον Πλοιοκτήτη κ. Μάριο Ηλιόπουλο για την έκτακτη εχθές δρομολόγηση του ταχυπλόου Champion jet 2, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση των επιθυμούντων να παραστούν στην ενθρόνισή του, και το φιλευσεβές, φιλάνθρωπο και φιλέντολο ζεύγος Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου, για την άμεση και πρόθυμη ανταπόκρισή του να ικανοποιήσουν υποβληθέν αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεώς του.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων