25/06/2020 25/06/2020 Εορτάστηκε το Γενέθλιο του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στο ανακαινισμένο Ενοριακό Παρεκκλήσιο του Υπουργού της Βαπτίσεως του Κυρίου στο Εμπορείο. Την παραμονή της εορτής ο Εφημέριος της Ενορίας του Εμπορείου και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, έχων την ευλογία του Σεβασμιωτάτου, τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού στον αύλειο χώρο του Παρεκκλησίου και ανέγνωσε...
25 Ιουνίου, 2020 - 10:49
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2020 - 10:27

Το Γενέθλιο του Προδρόμου στο Εμπορείο της Θήρας

Διαδώστε:
Το Γενέθλιο του Προδρόμου στο Εμπορείο της Θήρας

Εορτάστηκε το Γενέθλιο του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στο ανακαινισμένο Ενοριακό Παρεκκλήσιο του Υπουργού της Βαπτίσεως του Κυρίου στο Εμπορείο.

Την παραμονή της εορτής ο Εφημέριος της Ενορίας του Εμπορείου και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, έχων την ευλογία του Σεβασμιωτάτου, τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού στον αύλειο χώρο του Παρεκκλησίου και ανέγνωσε τις απαιτούμενες ιερές ευχές επί τηι ανακαινίσει του.

Ακολούθησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος με τη συμμετοχή πλήθους πιστών οι οποίοι προσήλθαν για να ζητήσουν τις πρεσβείες του Βαπτιστού.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή και πάλι πλήθους πιστών, ευλογήθηκαν τα εδέσματα που προσεφέρθησαν εις τιμήν και μνήμην του Τιμίου Προδρόμου και το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε η ακολουθία του Εσπερινού με τον Παρακλητικό Κανόνα του Αγίου Ιωάννου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων