12/06/2021 12/06/2021 Ακόμα δύο ιερές παρακλήσεις για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων θα πραγματοποιηθούν απόψε και αύριο στις 8 μ.μ. σε ναούς της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Σήμερα, οι υποψήφιοι μπορούν να προσευχηθούν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσας και αύριο στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων. Όσον αφορά τις μεγάλες γιορτές της...
12 Ιουνίου, 2021 - 17:26

Καρδίτσα: Αγρυπνία για το Άξιον Εστί και τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό

Διαδώστε:
Καρδίτσα: Αγρυπνία για το Άξιον Εστί και τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό

Ακόμα δύο ιερές παρακλήσεις για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων θα πραγματοποιηθούν απόψε και αύριο στις 8 μ.μ. σε ναούς της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Σήμερα, οι υποψήφιοι μπορούν να προσευχηθούν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσας και αύριο στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων.

Όσον αφορά τις μεγάλες γιορτές της 11ης Ιουνίου (Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιον Εστίν» και μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού, αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας), στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης, το βράδυ της Πέμπτης, 10 Ιουνίου 2021, τελέσθηκε ιερά Αγρυπνία.

Στην ακολουθία του Εσπερινού προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε και τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος.

Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας τέθηκε προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά, το οποίο φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τ.Κ. Σταυρού Καρδίτσης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων