10/01/2020 10/01/2020 ‘Ενα από τα βασικά μελήματα του Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων είναι η επιμόρφωση του ιερού Κλήρου της εν λόγω Ιεράς Μητροπόλεως. Γι΄ αυτό το λόγο, συνεχίζει τη λειτουργία του το πρόγραμμα «Εκμάθησης της Λειτουργικής Γλώσσης». Ως εκ τούτου, τα μαθήματα εκμάθησης της Λειτουργικής Γλώσσης παραδίδονται από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Τιμόθεο και τον κ. Ιωάννη...
10 Ιανουαρίου, 2020 - 17:27
Τελευταία ενημέρωση: 10/01/2020 - 17:19

Μαθήματα εκμάθησης της λειτουργικής γλώσσας για τους κληρικούς

Διαδώστε:
Μαθήματα εκμάθησης της λειτουργικής γλώσσας για τους κληρικούς

‘Ενα από τα βασικά μελήματα του Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων είναι η επιμόρφωση του ιερού Κλήρου της εν λόγω Ιεράς Μητροπόλεως. Γι΄ αυτό το λόγο, συνεχίζει τη λειτουργία του το πρόγραμμα «Εκμάθησης της Λειτουργικής Γλώσσης».

Ως εκ τούτου, τα μαθήματα εκμάθησης της Λειτουργικής Γλώσσης παραδίδονται από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Τιμόθεο και τον κ. Ιωάννη Παπακώστα, φιλόλογο, γνώστη της εκκλησιαστικής γλώσσας και ιεροψάλτη κάθε Πέμπτη στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 16-18, άνωθεν του Βιβλιοπωλείου «ΜΑΡΤΥΡΙΑ».

Κατά το παρόν έτος η ύλη διδασκαλίας είναι:

– Συνέχεια και τέλος της Θείας Λειτουργίας του ιερού Ιω. Χρυσοστόμου.

– Η ακολουθία του αρραβώνος και το ιερό Μυστήριο του Γάμου.

– Οι ευχές της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου.

– Οι ευχές της ακολουθίας των Προηγιασμένων Δώρων.

– Οι ευαγγελικές περικοπές των Κυριακών και εορτών

– Εννοιολογική και θεολογική ανάλυση των ανωτέρω.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων