10/02/2023 11/02/2023 Με εγκύκλιό του ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος κάνει έκκληση για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας. Παρακάτω η εγκύκλιος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης: Προς τους πανοσιολογιωτάτους και αιδεσιμολογιωτάτους Προισταμένους των ιερών Ναών και άπαντας τους ευλαβεστάτους εφημερίους των ιερών Ναών της καθ’ημάς Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Ενταύθα Θέμα: «Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας...
10 Φεβρουαρίου, 2023 - 19:20
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2023 - 0:23

Η Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και στη Συρία

Διαδώστε:
Η Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και στη Συρία

Με εγκύκλιό του ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος κάνει έκκληση για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας.

Παρακάτω η εγκύκλιος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης:

Προς τους
πανοσιολογιωτάτους και αιδεσιμολογιωτάτους
Προισταμένους των ιερών Ναών
και άπαντας τους ευλαβεστάτους
εφημερίους
των ιερών Ναών της καθ’ημάς Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

Ενταύθα

Θέμα: «Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας».

Ευλαβέστατοι, Εξ αφορμής, του επισυμβάντος προσφάτως καταστρεπτικού και φονικού σεισμού που έπληξε περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας, ο οποίος αφάνισε ολοσχερώς πόλεις και χωριά και προεξένησε εκατόμβες θυμάτων και κατόπιν σχετικής αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ληφθείσης εν τη Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της
Ελλάδος, της 8η ς μηνός Φεβρουαρίου 2023, απεφασίσθη η άμεση συλλογή ανθρωπιστικής βοηθείας εκ των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και εν συνεχεία η αποστολή αυτής διά του Υπουργείου Εξωτερικών στις πληγείσες περιοχές, προς ανακούφιση των συνανθρώπων μας που έχουν υποστή αυτή την μεγάλη δοκιμασία.

Όθεν, παρακαλείσθε, όπως αναγνώσετε την ακόλουθη Ανακοίνωση προς το Εκκλησίασμα κατά την ώραν του Κοινωνικού της Θείας Λειτουργίας την προσεχή Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2023 και αναλάβετε -μερίμνη των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων- την συγκέντρωση του απαιτουμένου υλικού.

Ανακοίνωση προς το Εκκλησίασμα

Αγαπητοί μου αδελφοί,

Όλοι γνωρίζομε τις φοβερές απώλειες που προκάλεσε τελευταία ο κατάστρεπτικός σεισμός, ο οποίος αφάνισε ολοσχερώς πόλεις και χωριά σε περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας. Οι νεκροί δεκάδες χιλιάδων. Οι πληγέντες και άστεγοι αναρίθμητοι. Οι συνθήκες ζωής δύσκολες και τραγικές.

Εξ αφορμής, λοιπόν, αυτού του επισυμβάντος προσφάτως τραγικού γεγονότος και κατόπιν σχετικής αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ληφθείσης εν τη Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 8ης μηνός Φεβρουαρίου 2023, απεφασίσθη η άμεση συλλογή ανθρωπιστικής βοηθείας εκ των Ιερών Μητροπόλεων της
Εκκλησίας της Ελλάδος και εν συνεχεία η αποστολή αυτής διά του Υπουργείου Εξωτερικών στις πληγείσες περιοχές, προς ανακούφιση των συνανθρώπων μας που έχουν υποστή αυτή την μεγάλη δοκιμασία.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το σχετικό (υπ’ αριθμ. 603/229/08.02.2023) Εγκύκλιο Σημείωμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος καλούμαστε όπως προβούμε στην συγκέντρωση του ως κάτωθι ανθρωπιστικού υλικού:

1) Καινούρια κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, παπλώματα)
2) Εμφιαλωμένο νερό
3) Γάλα μακράς διαρκείας
4) Ζυμαρικά
5) Ρύζι και
6) Όσπρια

Όλα τα παραπάνω είδη θα παραδίδονται στις Ενορίες της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, όπου θα συγκεντρώνονται και θα φυλάσσονται με μέριμνα και ευθύνη των Προέδρων των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων. Εν ευθέτω χρόνω θα υπάρξει ενημέρωση για τον τρόπο, καθ΄ον τα συγκεντρωθησόμενα είδη θα προωθηθούν αρμοδίως. Η συγκέντρωση δύναται να ξεκινήσει άμεσα, από σήμερα Κυριακή, 12η Φεβρουαρίου και πρέπει να ολοκληρωθεί έως την επομενη Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2023.
Ας πράξωμε το χρέος μας. Άλλωστε για μας τους Θεσσαλονικείς γράφει ο Απόστολος Παύλος.

“Αδελφοί, αυτοί γαρ υμείς θεοδίδακτοι εστέ εις το
αγαπάν αλλήλους” (Θεσσ. Α΄4,9).
Ευχέτης

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων