25/10/2023 25/10/2023 Με υψηλές τιμές και μια ξεχωριστή πορεία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 25 Οκτωβρίου 2023 στους κεντρικούς δρόμους γύρω από τον Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη η λιτανεία του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου και της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Κορωνιωτίσσης, που έχει αφιχθεί εκ τη Ιεράς Μονής Παναγίας Κορώνης Αγράφων και λαμπρύνει με...
25 Οκτωβρίου, 2023 - 12:00
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2023 - 15:15

Μεγαλειώδης λιτάνευση του Αγίου Δημητρίου και της Εικόνας της Παναγίας Κορωνιώτισσας στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Διαδώστε:
Μεγαλειώδης λιτάνευση του Αγίου Δημητρίου και της Εικόνας της Παναγίας Κορωνιώτισσας στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Με υψηλές τιμές και μια ξεχωριστή πορεία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 25 Οκτωβρίου 2023 στους κεντρικούς δρόμους γύρω από τον Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη η λιτανεία του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου και της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Κορωνιωτίσσης, που έχει αφιχθεί εκ τη Ιεράς Μονής Παναγίας Κορώνης Αγράφων και λαμπρύνει με την παρουσία της τη φετινή πανήγυρη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr

Στη λιτανευτική πομπή συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος. 

Συμμετείχε επίσης ο ευλαβής κλήρος, μοναχικά τάγματα, πλήθος πιστών και ακολούθησαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, οι μπάντες του Γ΄ Σώματος Στρατού, της Αστυνομίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, αγήματα του Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού, μέλη πολιτιστικών Σωματείων, του Ερυθρού Σταυρού, νέοι και νέες από εκπαιδευτικά ιδρύματα και τις κατηχητικές συνάξεις των ενοριών και χριστιανικών αδελφοτήτων της πόλης.

 

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης.

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις, θα συνεχιστούν σήμερα το απόγευμα στις 6:30 μ.μ., με τον πανηγυρικό πολυαρχιερατικό Εσπερινό, ενώ το βράδυ από τις 9:30 έως τα μεσάνυκτα, θα τελεσθεί Πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία. Οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου, με το Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο και την επίσημη Δοξολογία για την απελευθέρωση της πόλης.

Από αρχαιοτάτων χρόνων η υπερβάλλουσα προς τον άγιο Δημήτριο τιμή των Θεσσαλονικέων, αλλά και όλων των Χριστιανών, εκφράστηκε με πολλούς και διαφόρους τρόπους. Ένας από τους πλέον λαμπρούς και περίδοξους ήταν η μεγάλη, πανηγυρική λιτανεία της εορτής, την οποία κάθε χρόνο τιμούν χιλιάδες προσκυνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Νωρίτερα, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Δημητρίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.

Δείτε το ρεπορτάζ του ope.gr: Θεία Λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης – Κλήρος και λαός προσκυνούν τον Μυροβλύτη Προστάτη τους (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη λιτανεία του Αγίου Δημητρίου και της Εικόνας της Παναγίας Κορωνιωτίσσης στους δρόμους της Θεσσαλονίκης: 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων