20/03/2024 20/03/2024 Τον Παναγιώτατο υποδέχτηκε και καλωσόρισε ο νέος Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Αγιορειτικής Εστίας, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Βασίλειος Γάκης μαζί με τον Διευθυντή της Αγιορειτικής Εστίας κ. Αναστάσιο Ντούρο και στελέχη του φορέα, στην Αγιορειτική Εστία. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Παναγιώτατος ξεναγήθηκε στους χώρους του κτιρίου και ενημερώθηκε για την ιστορία...
20 Μαρτίου, 2024 - 18:32
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2024 - 18:04

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος στην Αγιορειτική Εστία

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος στην Αγιορειτική Εστία

Τον Παναγιώτατο υποδέχτηκε και καλωσόρισε ο νέος Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Αγιορειτικής Εστίας, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Βασίλειος Γάκης μαζί με τον Διευθυντή της Αγιορειτικής Εστίας κ. Αναστάσιο Ντούρο και στελέχη του φορέα, στην Αγιορειτική Εστία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Παναγιώτατος ξεναγήθηκε στους χώρους του κτιρίου και ενημερώθηκε για την ιστορία της παλαιάς Κλινικής Νεδέλκου, ενημερώθηκε για τη δραστηριότητα του φορέα, ξεναγήθηκε στην περιοδική έκθεση No Woman’s Land. Από το Princeton στο Άγιον Όρος και τα Μετέωρα του 1929, στην οποία παρουσιάζεται το φωτογραφικό οδοιπορικό τριών περιηγητών – καλλιτεχνών στο Άγιον Όρος και τα Μετέωρα το 1929 και προέρχεται από το αρχείο του Πανεπιστημίου του Princeton.

Ακολούθησε σύσκεψη με τον Αντιδήμαρχο κ. Βασίλειο Γάκη και τον Διευθυντή κ. Αναστάσιο Ντούρο, όπου και συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και της Αγιορειτικής Εστίας, εστιάζοντας σε δύο νέα ερευνητικά προγράμματα για τα οποία ο Παναγιώτατος έδωσε την ευλογία του για την υλοποίηση τους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων