02/05/2024 03/05/2024 “Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται, ο των αγγέλων βασιλεύς. Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται, ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις. Ράπισμα κατεδέξατο, ο εν Ιορδάνη ελευθερώσας τον Αδάμ. Ήλοις προσηλώθη, ο νυμφίος της Εκκλησίας. Λόγχη εκεντήθη, ο υιός της Παρθένου. Προσκυνούμεν σου τα Πάθη, Χριστέ. Δείξον ημίν και...
02 Μαΐου, 2024 - 23:23
Τελευταία ενημέρωση: 03/05/2024 - 10:40

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης στην Ακολουθία των Αχράντων Παθών

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης στην Ακολουθία των Αχράντων Παθών

“Σήμερον κρεμάται επί ξύλου,
ο εν ύδασι την γην κρεμάσας.
Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται,
ο των αγγέλων βασιλεύς.
Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται,
ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις.
Ράπισμα κατεδέξατο,
ο εν Ιορδάνη ελευθερώσας τον Αδάμ.
Ήλοις προσηλώθη, ο νυμφίος της Εκκλησίας.
Λόγχη εκεντήθη, ο υιός της Παρθένου.
Προσκυνούμεν σου τα Πάθη, Χριστέ.
Δείξον ημίν και την ένδοξόν σου Ανάστασιν”.

Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης – ope.gr

Μέσα σε ένα ιδιαίτερο κλίμα κατάνυξης αλλά και συγκίνησης, συμμετείχε στην Ακολουθία των Αχράντων Παθών και της Σταυρώσεως του Κυρίου ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος  στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.

Πίστοί κάθε ηλικίας με λουλούδια και αναμμένα κεριά στα χέρια προσήλθαν να προσκυνήσουν τον Εσταυρωμένο κύριο που οδηγήθηκε στο εκούσιο πάθος για τη σωτηρία των ανθρώπων.Φανερά συγκινημένοι Έψαλαν και προσεύχονταν εναποθέτοντας στον Σταυρό του Κυρίου τις σκέψεις τους και τους λογισμούς τους.

Η ανάγνωση των δώδεκα Ευαγγελίων από τους Ιερείς του Ιερού Ναού και η απόδοση των ύμνων από τους χορούς των Ιεροψαλτών περιέγραψαν τον Μυστικό Δείπνο, την προσευχή του Κυρίου μας στο Όρος των Ελαιών, την προδοσία του Ιούδα, τη δίκη Του Χριστού από τους αρχιερείς και τον Πόντιο Πιλάτο, έως την ανάβασή Του στον Γολγοθά και τη Σταύρωσή Του.

Στον Ιερό Ναό συμπροσευχόμενος παρέστη ο Μητροπολίτης Βελεστίνου κ.Δαμασκηνός, και μεταξύ των πιστών το παρόν έδωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Στέλιος Αγγελούδης.

“Ο Σταυρώθεις και λυτρωτής του κόσμου να σας ευλογεί όλους, και να μας χαρίσει την δύναμη και την αγάπη ώστε να μπορέσουμε να προσκυνήσουμε και την Αγία του Ανάσταση” σημείωσε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Φιλόθεος ο οποίος μετέφερε και τις πατρικές ευχές του πρώην Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.

 

       

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων