28/06/2019 28/06/2019 Μεσα σε πανηγυρικό κλίμα τελέστηκε, σήμερα, Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, ο Μεγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή Αγ. Παύλου Θεσσαλονίκης. Στον Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο του Αρχιμ. Ιάκωβο Αθανασίου, τον Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο αρχιμ. Φώτιο...
28 Ιουνίου, 2019 - 21:01
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2019 - 21:35

“ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: Στην πανήγυρη του Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
“ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: Στην πανήγυρη του Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης

Μεσα σε πανηγυρικό κλίμα τελέστηκε, σήμερα, Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, ο Μεγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή Αγ. Παύλου Θεσσαλονίκης.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο του Αρχιμ. Ιάκωβο Αθανασίου, τον Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο αρχιμ. Φώτιο Ζαρζαβατσάκη, τον Προϊστάμενο του Ι.Ν. τους ιερείς και διακόνους της Μητροπόλεως.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

 

Από νωρίς, πλήθος κόσμου προσέτρεξε να προσκυνήσει την εικόνα των Αγίων και να λάβει την ευλογία τους, παραμελώντας το ζεστό απόγευμα που είχε η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στη σύντομη ομιλία του, ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε στο συναξάρι και στην προσφορά των Αγίων στην ορθόδοξο πίστη.

Λίγο πριν την απόλυση του εσπερινού, τις ευχαριστίες του εξέφρασε και ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Αρχιμ. Αρσένιος-Νικόλαος Μπαξεβανίδης προς τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη κ. Άνθιμο που ευλόγησε με τη παρουσία του την πανήγυρη, τους ιερείς που την λάμπρυναν και έδωσαν πανηγυρικό χαρακτήρα, αλλά και τον ευσεβή λαό που παρευρέθηκε στην εκκλησία.

Οι εόρτιες εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο με την πανηγυρική Θεια Λειτουργία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων