19/07/2019 19/07/2019 Την πανήγυρη του προστάτη της Αγίου του Προφήτη Ηλιού εορτάζει η Πυλαία Θεσσαλονίκης, με επίκεντρο τον ομώνυμο Ενοριακό Ι. Ναό, με την παρουσία και συμμετοχή πλήθους κόσμου. Παραμονή της εορτής εκατοντάδες πιστοί προσέτρεξαν στην περιοχή της Πυλαίας από όλες τις περιοχές της Θεσσαλονίκης για να αποθέσουν το λιβανωτό της πίστης τους στον Προφήτη και διάφορα...
19 Ιουλίου, 2019 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 19/07/2019 - 22:19

Συνεχίζονται οι εορτασμοί στον Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Συνεχίζονται οι εορτασμοί στον Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού Θεσσαλονίκης

Την πανήγυρη του προστάτη της Αγίου του Προφήτη Ηλιού εορτάζει η Πυλαία Θεσσαλονίκης, με επίκεντρο τον ομώνυμο Ενοριακό Ι. Ναό, με την παρουσία και συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Παραμονή της εορτής εκατοντάδες πιστοί προσέτρεξαν στην περιοχή της Πυλαίας από όλες τις περιοχές της Θεσσαλονίκης για να αποθέσουν το λιβανωτό της πίστης τους στον Προφήτη και διάφορα τάματα ευγνωμονώντας τον γιατί άκουσε τις δεήσεις τους.

Με την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, στην Ακολουθία του πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος πλαισιούμενος από τους Ιερείς και τους Ιεροδιακονους της Ι. Μητροπόλεως.

Η διακονία του λόγου ανατέθηκε στον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Μιχαήλ Σαντοριναίο- ιεροκήρυκα της Ι. Μ. Θεσσαλονίκης.

Στην ακολουθία του Εσπερινού παρέστη και ο νέος Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου μαζί με τον Δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Ιγνάτιο Καϊτετζίδη, ενώ οι πιστοί κατέκλεισαν τον εσωτερικό και εξωτερικό (αύλειο) χώρο του ναού περιμένοντας με υπομονή να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα του μεγάλου Προφήτου καθώς και την εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου που φυλάσσεται στον Ι.Ν.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Πανηγύρεως του Ιερού Ναού του Προφήτου Ηλιού ξεκίνησαν την Τετάρτη 17 και θα κορυφωθούν την Τετάρτη 24 Ιουλίου με την υποδοχή του θαυματουργού ιερού λειψάνου της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου.

Φωτορεπορτάζ: Βασίλης Χάδος, Ραφαήλ Γεωργιάδης 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων