06/01/2023 06/01/2023 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στην πολυπληθή Ενορία του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης. Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και στη συνέχεια την ακολουθία του Αγιασμού τέλεσαν οι ιερείς του ναού, ο προϊστάμενος αρχιμ. Μακάριος Τσιμέρης και ο εφημέριος...
06 Ιανουαρίου, 2023 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2023 - 21:09

Τα Θεοφάνεια στον Άγιο Φώτιο Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Τα Θεοφάνεια στον Άγιο Φώτιο Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στην πολυπληθή Ενορία του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και στη συνέχεια την ακολουθία του Αγιασμού τέλεσαν οι ιερείς του ναού, ο προϊστάμενος αρχιμ. Μακάριος Τσιμέρης και ο εφημέριος Πρωτ. Θεοδόσιος Αργυρόπουλος.

Στο τέλος, οι Πατέρες ευχήθηκαν υγεία και καλό Φωτισμό.

Πλησίον του Αγίου Φωτίου πραγματοποιήθηκε κατάδυση του Σταυρού στα νερά του Θερμαϊκού από τον προϊστάμενο του ναού, π.Μακάριο, παρουσία των ενοριτών.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο παιδικό κολυμβητήριο swim college, για την πραγματοποίηση της κατάδυσης του Σταυρού με συμμετοχή των μικρών παιδιών που τηρούν την παράδοση.

Παρέστησαν εκπρόσωποι από το Λιμενικό Σώμα, ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Στράτος Σιμόπουλος και ο πολιτευτής εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης στον τομέα του πολιτισμού κ.Γιώργος Κομνηνός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων