28/06/2022 28/06/2022 Δεκατέσσερα (14) χρόνια πέρασαν από την εις Επίσκοπον χειροτονίαν (28 Ιουνίου 2008) του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου και οι άνθρωποι της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας του δείχνουν την αγάπη τους και τον τιμούν με την παρακάτω ανακοίνωση: «Δεκατέσσερα (14) χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την εις Επίσκοπον χειροτονίαν (28 Ιουνίου 2008)...
28 Ιουνίου, 2022 - 10:56
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2022 - 11:31

Δεκατέσσερα χρόνια από την εις Επίσκοπον χειροτονία του Μητροπολίτη Θηβών

Διαδώστε:
Δεκατέσσερα χρόνια από την εις Επίσκοπον χειροτονία του Μητροπολίτη Θηβών

Δεκατέσσερα (14) χρόνια πέρασαν από την εις Επίσκοπον χειροτονίαν (28 Ιουνίου 2008) του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου και οι άνθρωποι της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας του δείχνουν την αγάπη τους και τον τιμούν με την παρακάτω ανακοίνωση:

«Δεκατέσσερα (14) χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την εις Επίσκοπον χειροτονίαν (28 Ιουνίου 2008) του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτου Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου και ενθυμούμεθα το λόγο του προκατόχου του, νυν Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, κατά την ημέρα ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου στον Μητροπολιτικό Ναό Λεβαδείας, όταν μεταξύ άλλων τόνισε πως ο Σεβασμιώτατος π. Γεώργιος γεννήθηκε για να είναι ΙΕΡΕΑΣ.

Πράγματι, ο Σεβασμιώτατος, ο ακούραστος ιερέας του Θεού, από τον Παρνασσό μέχρι τον Κιθαιρώνα και από τη θάλασσα του Κορινθιακού μέχρι τις ακτές του Ευβοϊκού κόλπου λειτουργεί συνεχώς σε κάθε Ναό και εξωκλήσι και με το τέλος κάθε Θ. Λειτουργίας, ως γνήσιος λευίτης με επίγνωση της ιερατικής του αποστολής, συνεχίζει με τη λειτουργία μετά τη Λειτουργία, ευρισκόμενος κοντά σε κάθε λύπη και χαρά του ποιμνίου του με την ανοιχτή καρδιά του, την απλότητά του, το χαμόγελό του, και την ολόψυχη προσφορά της αγάπης του, μη λογαριάζοντας κόπο μήτε χρόνο 14 χρόνια τώρα.

14η Επέτειος από την εις Επίσκοπον χειροτονίαν του Σεβασμιωτάτου. Συνήθως οι επέτειοι στη ζωή μας μάς μελαγχολούν γιατί μας προσθέτουν χρόνια. Όμως, τα ψηλά βουνά όσα χιόνια έχουν πιο πολλά τόσο γίνονται πιο στιβαρά και τα ελάτια τους πιο σκιερά.

Σαν τον Παρνασσό με τα χιόνια τα πολλά έτσι να είναι Σεβασμιώτατε τα χρόνια Σας πολλά και στιβαρά και σαν τα ελάτια τα σκιερά να σκορπάτε με απλοχεριά της ανοιχτής καρδιάς σας τη δροσιά.

Σεβασμιώτατε ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ ΣΑΣ!»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων