10/09/2022 10/09/2022 Το απόγευμα της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου 2022, παραμονή της εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος παρέστη συμποσευχόμενος στον πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου (Πελαγίας) Ακραιφνίου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσοστόμου. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης καλοσόρισε τον Θεοφ. κ. Χρυσόστομο και ευχήθηκε στην...
10 Σεπτεμβρίου, 2022 - 18:55
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2022 - 16:51

Εορτή Γενεσίου της Θεοτόκου – Αγιασμός στα Γραφεία της Θήβας

Διαδώστε:
Εορτή Γενεσίου της Θεοτόκου – Αγιασμός στα Γραφεία της Θήβας

Το απόγευμα της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου 2022, παραμονή της εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος παρέστη συμποσευχόμενος στον πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου (Πελαγίας) Ακραιφνίου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσοστόμου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης καλοσόρισε τον Θεοφ. κ. Χρυσόστομο και ευχήθηκε στην οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη μοναχή Σιλουανή και την αδελφότητα της Μονής, καθώς και σε όλους τους προσκυνητές Χρόνια πολλά και ευλογημένα. Κατόπιν το θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στην Παναγία αναλύοντας το παλαιοδιαθηκικό ανάγνωσμα της ημέρας και τονίζοντας ότι η Παναγία είναι η πύλη δια της οποίας εισήλθε ο Χριστός στη γη.

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος μετέβη στην 114 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Τανάγρας, όπου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου, που βρίσκεται στην 114 Π.Μ. Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Διοικητής, αξιωματικοί και σμηνίτες της 114 Π.Μ., καθώς και πολίτες από την περιοχή. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Παναγία και την υπομονή που έδειξαν οι γονείς Της, Ιωακείμ και Άννα, οι οποίοι προσεύχονταν στον Θεό να τους χαρίσει παιδί, και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά, υγεία και δύναμη στο δύσκολο έργο τους και η Θεοτόκος να τους προστατεύει και να μεσιτεύει προς τον Κύριο για όλους.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εξόδιο ακολουθία του συνταξιούχου κληρικού π. Ευάγγελου Πολέμη στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Δηλεσίου. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσφορά του π. Ευάγγελου στην ενορία του Δηλεσίου, ο οποίος εργάσθηκε για την ανέγερση του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την εκλεκτή ψυχή του και να δίνει δύναμη και παρηγορία στους οικείους του.

Επίσης, το πρωί της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό, για την έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους, στα Γραφεία της Μητροπόλεως στην πόλη των Θηβών, με την παρουσία κληρικών της επαρχίας Θηβών, μελών των Διοικητικών Συμβουλίων και εθελοντών των Ιδρυμάτων της Μητροπόλεως, στους οποίους ευχήθηκε καλή εκκλησιαστική χρονιά, υγεία και δύναμη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων