17/09/2020 17/09/2020 Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού σε όλη τη Μητροπολιτική επαρχία Θηβών και Λεβαδείας. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος, την παραμονή της εορτής, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Πέρα Χωρίου Λεβαδείας. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Αλέξιος Σαμαρτζής. Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος...
17 Σεπτεμβρίου, 2020 - 18:39
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2020 - 18:41

Η Εορτή της Υψώσεως στη Μητρόπολη Θηβών

Διαδώστε:
Η Εορτή της Υψώσεως στη Μητρόπολη Θηβών

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού σε όλη τη Μητροπολιτική επαρχία Θηβών και Λεβαδείας. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος, την παραμονή της εορτής, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Πέρα Χωρίου Λεβαδείας. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Αλέξιος Σαμαρτζής.

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας Πλαταιών. Στο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη δύναμη λόγου του Θεού, λαμβάνοντας αφορμή από την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, καθώς και στη δύναμη του Σταυρού, τον οποίο, όπως είπε, θα πρέπει να επικαλούμαστε καθημερινά.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Πλαταιών, όπου τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στα παιδιά «καλή πρόοδο και να πάρουν πολλά εφόδια από το σχολείο, το οποίο δεν προσφέρει μόνο γνώσεις, αλλά και αγωγή», στους δε δασκάλους ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο τους. Επίσης, πρόσφερε σε όλους τους μαθητές από ένα δώρο (τετράδιο, μολύβια, κ.α.).

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Θηβών, όπου υποδέχτηκε με τους ιερείς και το λαό της πόλεως, τον Σταυρό με το Τίμιο Ξύλο, από την Ιερά Μονή Σαγματά, και στη συνέχεια χοροστάτησε στο μεθέορτο Εσπερινό και στους Χαιρετισμούς στον Τίμιο Σταυρό. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η χάρη του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού να αγιάζει τη ζωή όλων.

Επίσης, το πρωί της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Συνοικισμού Θηβών, καθώς και το Μνημόσυνο για τα θύματα της μικρασιατικής καταστροφής. Μετά την απόλυση στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων Μικρασιατών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων