01/09/2021 01/09/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήβας και Λεβαδείας κ. Γεώργιος παρέστη συμπροσευχόμενος στον Ιερό Ναό του Οσίου Μελετίου Συνοικισμού Λεβαδείας για την Εορτή του Οσίου Μελετίου του νέου, την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Όσιο Μελέτιο, ο οποίος θα πρέπει να τιμάται και να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους πιστούς της περιοχής του Συνοικισμού λόγω...
01 Σεπτεμβρίου, 2021 - 17:31
Τελευταία ενημέρωση: 01/09/2021 - 17:32

Η Θήβα εόρτασε τον Όσιο Μελέτιο

Διαδώστε:
Η Θήβα εόρτασε τον Όσιο Μελέτιο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήβας και Λεβαδείας κ. Γεώργιος παρέστη συμπροσευχόμενος στον Ιερό Ναό του Οσίου Μελετίου Συνοικισμού Λεβαδείας για την Εορτή του Οσίου Μελετίου του νέου, την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Όσιο Μελέτιο, ο οποίος θα πρέπει να τιμάται και να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους πιστούς της περιοχής του Συνοικισμού λόγω και της κοινής Μικρασιατικής καταγωγής τους με τον Όσιο Μελέτιο.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού, για το νέο εκκλησιαστικό έτος, στην αίθουσα τελετών των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λιβαδειά, παρουσία κληρικών, των υπαλλήλων των Γραφείων, εκπροσώπων των Ιδρυμάτων και των εθελοντών στο φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε όλους για την προσφορά τους και την συνεργασία τους, ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά, με υγεία και δύναμη.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Οσίου Συμεών Στειρίου, την Τρίτης 31 Αυγούστου, με τη συμμετοχή των κατοίκων του Στειρίου. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Όσιο Συμεών και στην άσκησή του επί 40 έτη πάνω σε ένα στύλο. Επίσης, αναφέρθηκε στην αρχή της Ινδίκτου και την σημασία της για το εκκλησιαστικό έτος και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά και ο  Όσιος Συμεών να πρεσβεύει για όλους προς τον Θεό.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε στο Νεοχώρι την εξόδιο ακολουθία του μακαριστού π. Κωνσταντίνου Στάθη, την Τρίτη το πρωί, συνταξιούχου ιερέα από το Νεοχώρι, ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 102 ετών. Ο μακαριστός ιερέας χειροτονήθηκε Διάκονος την 8η Οκτωβρίου 1950 στο Νεοχώρι και Πρεσβύτερος την 15η Οκτωβρίου στο Κόκκινο Θηβών, όπου και διηκόνησε μέχρι το Φεβρουάριο του 1958, οπότε και μετατέθηκε στην Ενορία του Νεοχωρίου. Ο μακαριστός ιερέας διηκόνησε για πολλά χρόνια αθόρυβα και με αγάπη την Τοπική μας Εκκλησία.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων