03/03/2021 03/03/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος συμμετείχε στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Εμμανουήλ, που τελέστηκε σήμερα, 3 Μαρτίου 2021, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, τιμώντας την μνήμη και την προσφορά του στην Τοπική Εκκλησία Θηβών και Λεβαδείας, στην οποία διηκόνησε έως της εκλογής του σε...
03 Μαρτίου, 2021 - 15:44
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2021 - 15:26

«Θα παραμένει ζωντανός στον νου και την καρδιά μας»

Διαδώστε:
«Θα παραμένει ζωντανός στον νου και την καρδιά μας»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος συμμετείχε στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Εμμανουήλ, που τελέστηκε σήμερα, 3 Μαρτίου 2021, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, τιμώντας την μνήμη και την προσφορά του στην Τοπική Εκκλησία Θηβών και Λεβαδείας, στην οποία διηκόνησε έως της εκλογής του σε Μητροπολίτη Κιλκισίου.

Στην εξόδιο ακολουθία προεξήρχε ο τοποτηρητής της Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος μίλησε για τον κοιμηθέντα Ιεράρχη, με τον οποίο, όπως είπε, τον συνέδεαν πολλά, όπως η κοινή Κυκλαδίτικη καταγωγή τους, αλλά προ πάντων η κοινή διακονία τους στην τοπική Εκκλησία της Βοιωτίας, κάτω από την ευλογημένη σκιά και πνευματική καθοδήγηση του κοινού πνευματικού τους Πατέρα, του τότε πολυσεβάστου προκατόχου του και νυν Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Ανέφερε ότι 26 έτη υπηρέτησε το λαό του Θεού με ζήλο και αφοσίωση στην κατά Βοιωτίαν Εκκλησία, ως Εφημέριος στις Θεσπιές, ως φλογερός ιεροκήρυξ και πνευματικός πατέρας, καθώς και ως δάσκαλος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Και μετέφερε την αγάπη και τον πόνο των Κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, που συνεργάσθηκαν μαζί του και τον γνώρισαν, καθώς και τα προσκυνήματα των πνευματικών του παιδιών, που αγάπησε και ανέπαυσε ψυχικά και πνευματικά στο μυστήριο της μετανοίας, αναφέροντας ότι για τους Βοιωτούς, ο π. Εμμανουήλ θα παραμένει ζωντανός στο νου και στην καρδιά τους. Και ευχήθηκε ο Νικητής του θανάτου και ζωοδότης Κύριός μας να τον αναπαύσει εκ των πόνων και των κόπων του στον χώρο της αγάπης Του «ἔνθα αὐλίζονται τῶν Δικαίων τά πνεύματα» και να δώσει παρηγορία και ενίσχυση σε όλους και ιδιαίτερα στον αγαπητό αδελφό του, στους Κληρικούς και συνεργάτες του και στο απορφανισθέν ποίμνιό του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων