02/01/2024 02/01/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε, την 1η Ιανουαρίου 2024, τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία για το νέο έτος, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Θηβών, με τη συμμετοχή των τοπικών και στρατιωτικών αρχών και πιστών. Κατόπιν, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γραφείου της Μητροπόλεως στη Θήβα, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα, παρουσία...
02 Ιανουαρίου, 2024 - 16:54
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2024 - 16:44

Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία για το νέο έτος από τον Μητροπολίτη Θηβών

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία για το νέο έτος από τον Μητροπολίτη Θηβών

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε, την 1η Ιανουαρίου 2024, τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία για το νέο έτος, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Θηβών, με τη συμμετοχή των τοπικών και στρατιωτικών αρχών και πιστών.

Κατόπιν, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γραφείου της Μητροπόλεως στη Θήβα, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα, παρουσία κληρικών, των τοπικών και στρατιωτικών αρχών, εκπροσώπων φορέων, συνεργατών και πιστών.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λεβαδείας. Κατόπιν, στα Γραφεία της Μητροπόλεως τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου του Μητροπολιτικού Ναού Λεβαδείας έψαλαν τα κάλαντα στο Σεβασμιώτατο. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στα παιδιά για το νέο έτος και τους πρόσφερε γλυκά και δώρα.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος στην Αίθουσα Τελετών της Μητροπόλεως ευλόγησε τη Βασιλόπιτα με την παρουσία κληρικών, των τοπικών αρχόντων, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, συνεργατών και πλήθους κόσμου, καθώς και της Φιλαρμονικής του Δήμου Λεβαδέων, που έψαλε τα κάλαντα.

Ο Σεβασμιώτατος μετά την ευλογία της βασιλόπιτας και στη Λιβαδειά και στη Θήβα ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά και το νέο έτος να είναι ευλογημένο, ειρηνικό, δημιουργικό, με αγάπη και ελπίδα. Μαζί με τη βασιλόπιτα ο Σεβασμιώτατος μοίρασε σε όλους το Εγκόλπιο Ημερολόγιο 2024 της Ιεράς Μητροπόλεως, που φέτος είναι αφιερωμένο στα 1150 χρόνια (874 μ.Χ. – 2024 μ.Χ.) από την ίδρυση του Ιερού Nαού της Παναγίας Σκριπούς στον Ορχομενό.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων